Scslog Lojistik’ten Çevreye Duyarlı Tenteli Treyler Yatırımı

Schmitz Cargobull Türkiye, ağır vasıta araçların toplam karbon ayak izini düşüren ve çekicinin yakıt tüketimini düşüren Eco Generation serisi ürünlerinin teslimatına devam ediyor. Bu defa, Türkiye’de ilk olarak SCSLOG Lojistik, Eco Generation serisinin en büyük modeli olan EcoVarios modelini teslim aldı.

EcoVarios tenteli treyler aerodinamik üstyapı sistemi sayesinde çekicinin yakıt tüketimini yaklaşık %5 azaltırken, aracın toplam karbon ayak izini %10 azaltmaktadır. Yine EcoVarios üzerinde bulunan otomatik lastik basınç dolum sistemi sayesinde hem yakıt tüketimi hem de karbon salınımını azaltırken, bir yandan da sürüş güvenliğini ve lastik kullanım ömrünü arttırmaktadır. Araç aynı zamanda gemi yüklemeleri için özel geliştirilmiş arka tamponu, Türkiye’de ilk ADR uyumlu iç led aydınlatması, arka tabandan toplam 90 cm genişleme gibi öne çıkan bazı özellikleri ile de dikkat çekiyor.

Schmitz Cargobull Sakarya üretim hattında gerçekleşen teslimat töreninde Schmitz Cargobull Türkiye CEO’su M. Kerem TAŞ plaketi SCSLOG Lojistik firma sahibi Ahmet Çetinkaya’ya teslim etti. Törende bir açıklama yapan Ahmet Çetinkaya: ‘’SCSLOG Lojistik olarak çevreyi koruyan ve geleceği de düşünen lojistik operasyonları geliştirmeyi ilke edinmiş bulunmaktayız. Her gün daha da artan küresel ısınmanın etkileri karşısında hem birey olarak hem de lojistik sektörü paydaşları olarak bizlere önemli görevler düşüyor. Teslim aldığımız bu yenilikçi ürün ile ve gelecekte teslim alacağımız diğer çevreci ürünler ile bu misyonumuzu yerine getirmeyi planlıyoruz’’ dedi.

SCSLOG Lojistik İstanbul ve İtalya’nın farklı bölgelerindeki depoları arasında, 24 adetlik tenteli treyler filosu ile 2017 yılından bu yana parsiyel taşımacılık yaparken operasyonlarına hem Ro-Ro hem de karayolu üzerinden devam etmektedir.

Bunları da beğenebilirsin