Raben Group sürücülerini Panasonic’in dayanıklı el terminalleriyle donatıyor

Mart 2019’un sonunda 4.000’i TOUGHBOOK N1 olan yaklaşık 5.500 mobil cihaz, Raben Group’un 65 şubesinde kullanılmaya başlandı. Proje kapsamında (Hollanda, Polonya, Almanya, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Litvanya, Letonya, Estonya, Macaristan ve Ukrayna) 11 ülke yer alıyor. Projenin ölçeğinin bu denli büyük olması cihazların kullanıma alınması sırasında pek çok güçlüğün de çözülmesini gerektiriyordu. Üretim aşamasında olan ürünler, TLME (TISLOG Mobil Kurumsal) ve MDM (Mobil Cihaz Yönetimi) gibi gerekli yazılımla donatıldı. Devamında ise Raben cihazları kendi sistemleriyle entegre etti. Raben’in kullandığı sistemler, MS (Nakil Yönetim Sistemi), T&T (Truck&Trace), nakil haritası (PTV), nakil navigasyonu (PTV), araç yönetim uygulaması (TISLOG), tahmini varış süresi parametrelerini takip eden araç (xServer) ve Raben arşivinin yer aldığı Contman CD3’ten oluşuyor. Cihazlar, aynı zamanda ülkelerin düzenleyici kurumlarının uyguladığı gerekliliklere göre adapte edildi. Bu bağlamda Polonya’da kullanılan cihazlar, vergilendirilen ürünlerin çevrimiçi görüntülenmesini sağlayan SENT GEO uygulamasıyla donatıldı.

4,7 inç büyüklüğündeki TOUGHBOOK N1 el terminalleri bir tabletin, telefonun ve barkod okuyucusunun fonksiyonlarını bir araya getiriyor. Cihazlar, en çok nakliye durumuna dair gerçek zamanlı verileri toplamak ve bunları gerekli birimlere ulaştırmak için kullanılıyor. Raben Group, bu sayede teslimatları görüntülemek için iş ortaklarına ve müşterilerine tahmini varış süresi parametrelerine dayalı katma değerli son derece hassas bir araç ile hizmet veriyor. Bu araç, cihazın sağladığı GPS konumu sayesinde sürücünün mevcut yerini belirliyor ve bu bilgiyi kullanıyor. Geçmiş teslimatlarla oluşan istatistiksel veriyi kullanan standart çözümlerin tersine Raben’in sistemi gerçek zamanlı veri kullanıyor. Aynı zamanda görevlerin uygulanmaya başlamasından itibaren dinamik olarak elde edilen güncel bilgilerle de uyumlu oluyor. Elde edilen güncel bilgiler arasında yollarda gerçekleşen ve kaza gibi öngörülemeyen olaylar yer alıyor.

El terminali, tüm bunların yanında sürücüleri yönlendirmek, nakliyatı sevk eden görevliyle iletişime geçmek ve sürücülerin günlük işlerini kolaylaştırmak için kullanılırken, müşteri hizmetleri departmanında da görev alıyor. Açılı barkod okuyucusu, yüklemeden nakliyata kadar tüm aşamalarda etiketlerin verimli bir şekilde taranmasını sağlıyor. Cihazın imza tarama özelliği de ürünlerin teslim edildiğini onaylıyor ve elektronik teslim belgesi (POD, Proof of Delivery) oluşturuyor. Dahası, tüm işlerin süresini azaltıyor; kamyonların geçtiği yolların haritasını çıkarıyor; yolculuğun başlangıç ve bitiş süreleriyle kat edilen mesafeyi hesaplıyor, durakları ve nakliyat sırasındaki tüm işlemleri kaydediyor.

Raben Group Proje Yöneticisi Bartosz Kolasiński, konuyla ilgili şunları söyledi: “Yüksek verimlilik, kompakt boyut, doğru GPS sistemi, net ekranı ve kullanımı kolay barkod okuyucusuyla TOUGHBOOK N1, ihtiyacımız olan her şeyi bize sunuyor. Projenin ölçeğini göz önünde bulundurduğumuzda her aşamada, hatta tamamlandıktan sonra, destek hizmeti sunan ve cihazları ihtiyacımıza göre özelleştirebilen Panasonic’in çözümlerini tercih ettik.”

Projenin sonunda şirket 5.000’i Panasonic’inki olmak üzere 6.000 benzer cihazı kullanmayı hedefliyor. Raben, bu kadar fazla el terminalini yönetmek için TIS GmbH’ın sunduğu uzaktan cihaz yönetme imkanına sahip MDM sistemini kullanıyor. Bu sistem sayesinde BT yöneticileri cihazları uzaktan yapılandırmanın yanında daha önceden kullanılabilir hale getiren yazılım güncellemelerini ve ihtiyaca göre fazladan uygulama yükleyebiliyor. Cihazların 5 yıl garantisi de bulunuyor. Aynı zamanda garantiye gidecek olan cihazlar şirketin merkezinden alınıyor ve oraya getiriliyor.

Bunları da beğenebilirsin