Orakçı Makina, tasarım merkezi olarak kabul edildi

Bu şirketlerden on yedisi Bursa’da olup, tekstil, mobilya, otomotiv, otomotiv yan sanayi, seramik ve refrakter, otomotiv tasarımı ve mühendislik sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Orakçı Makina, Bursa’da otomotiv sektöründe faaliyet gösterip tasarım merkezi olarak bakanlık onayı alan 3 şirketten biri oldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yayınladığı 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun; özel sektörde, tasarım yoluyla ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması için ürün veya ürünlerin işlevselliğini artırma, geliştirme, iyileştirme ve farklılaştırmaya yönelik yenilikçi faaliyetlerin artırılması, tasarım personeli ve nitelikli işgücü istihdamının artırılmasını desteklemeyi ve teşvik etmeyi amaçlıyor. Tasarım merkezi belgesi alan şirketlere, tasarım projeleriyle ilgili harcamaları için; tasarım indirimi, gelir vergisi stopajı teşviki, sigorta primi desteği, damga ve gümrük vergisi i̇stisnası gibi avantajlar da sunuluyor.

Ovaakça’da 9.600 metrekare alanda kurulu fabrikasında araç üstü ekipman imalatı gerçekleştiren Orakçı Makina, projesini ve imalatını yaptığı ürün çeşitliliği kapsamında Türkiye’de yelpazesi en geniş şirketlerden biri konumunda. 1992 yılından bu yana üretim yapan şirket, global pazarlarda rekabet edebilen; ürün çeşitliliği yüksek, sürekli iyileştirme ve kalite anlayışından ödün vermeyen, dünyanın her yerinde müşterilerine satış sonrası ve öncesi destek veren bir yapıya sahip.

“Sürekli öğrenen ve kendini yenileyen bir sistem kurduk. Başarımızın anahtarı budur.” diyen Orakçı Şirketler Grubu CEO’su İnşaat Mühendisi Özgür Orakçı, araç üstü ekipman üretiminde dünya markası olmak hedefiyle yola çıktıklarını belirtti ve ekledi. “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan aldığımız “Tasarım Merkezi Belgesi” bizi hedefimize bir adım daha yaklaştırdı.”

Orakçı Makina, hizmet, sanayi ve inşaat sektörlerinde 1978 yılından bu yana varlığını sürdüren Orakçı Grup şirketlerinden biri. Grubun otomotiv sanayi sektöründe plastik enjeksiyon kalıp ve otomotiv yedek parça üretimi yapan iki şirketi daha bulunuyor.

Atık yönetimi ekipmanları, araç üstü sepetli platformlar, oto kurtarıcılar ve özel ürünler şeklinde ürün gamını gruplayan Orakçı Makina, yıllık 1200 adet ekipman üretim kapasitesine sahip.

İnovatif yaklaşımlarla global pazarda her geçen gün marka bilinirliğini arttıran şirket, bugün üretiminin %95’ini Ortadoğu, Güney Afrika, Türki Cumhuriyetler, Güney Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik bölgelerine ihraç ediyor. Tasarımdan üretime, pazarlamadan satışa tüm süreçleri profesyonel ve alanında uzman bir kadroyla yürüten Orakçı Makina, gelişen teknolojiye bağlı talepler çerçevesinde kendisini sürekli yeniliyor. Satış sonrası; yurtiçi/ yurtdışı tüm müşterilerine 7/24 eğitim, montaj, servis, bakım konularında hizmet vererek rakiplerinde ayrışan şirket, üretimini yaptığı her bir ürün için de 10 yıl yedek parça temin garantisi ve desteği sunuyor.

Orakçı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi, Çevre Yüksek Mühendisi Betül Orakçı ise; “Günümüzde kalite kavramının, sadece müşteri beklentilerini karşılamak olmadığının, müşteri beklentilerinin üzerinde ürün ve hizmet sunmak olduğunun bilinci içerisindeyiz. Bu kapsamda müşterilerimizin önce beklenti ve taleplerini iyi analiz etmeye çalışıyoruz. Müşterilerimizden aldığımız olumlu/olumsuz tüm verileri ürün ve/veya hizmet noktasında değerlendirip iyileştirmeler kapsamında ürün ve hizmetlerimize veya yeni tasarım girdileri olarak süregelen çalışmalarımıza yansıtıyoruz.” dedi. Betül Orakçı, tasarım merkezi belgesiyle birlikte hedeflerinin daha da büyüdüğünü, hem üretime hem de nitelikli iş gücüne yapacakları yatırımlar için heyecan duyduklarını, bu başarının ortağı olan Orakçı Makina Genel Müdürü Mustafa Sulu, Teknik Müdür Olcay Adak ve emeği geçen tüm şirket personeline teşekkürlerini iletti.

Bunları da beğenebilirsin