Lassa Ramazan’da Hafif Ve Ticari Araç Sürücülerinin Yanındaydı

Ticari araçlarda lastik diş derinliği konusunda farkındalık artırmayı amaçlayan Lassa Ramazan Şenliği, Ramazan ayı boyunca 8 şehirde 15 gıda halini ziyaret etti.

Lassa bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği “Lassa Ramazan Şenliği” projesi ile hafif ve ticari araç kullanıcılarına destek verdi. 22 Haziran’da yola koyulan Lassa Ramazan Şenliği ekibi, İstanbul Mega Center Gıda Toptancısı’nda gerçekleşen ilk etkinliğin ardından 15 Temmuz’da sona eren etkinlikte 8 farklı şehirde 15 gıda halini ziyaret ederek, hal esnafı, hafif ticari ve ticari araç şoförleriyle bir araya geldi.

Lassa, bu etkinliklerle ticari araçlarda lastik diş derinliğinin önemini anlatmayı ve bu konuda farkındalık artırmayı hedefledi. Ramazan boyunca halleri dolaşan Lassa, hafif ticari ve ticari araç şoförleriyle bir araya gelerek ücretsiz lastik muayenesini gerçekleştirdi. Lassa Ramazan Şenliği ekibi, sürücülerle sahurda da bir araya gelerek ikramlarla ve oyunlarla trafikte emniyetli sürüş konusunda reflekslerin önemine dikkat çekti.

“Lassa Yola Sağlam Çık” projesi kapsamında daha aktif ve daha sağlıklı bir yaşam için uzun yol sürücülerinin yanında yer alan Lassa, Ramazan Şenliği’yle toplam 1455 sürücüye ulaştı.

Ulaşılan sürücülerle yapılan görüşmeler sonucunda, yoğun çalışma programı nedeniyle lastiklerini yenileyemeyen sürücülerin bilinçli olmasına karşın, yasal sınıra çok yakın veya altında kalan lastikler kullandığı belirlendi. Ayrıca yük taşıyan hafif ticari araçların çalışma saatlerinden dolayı trafik denetimine takılmadığının düşünülmesi, lastiklerde diş derinliğinin önemsenmemesine de neden olabiliyor.

Brisa Tüketici Ürünleri Pazarlama Direktörü Egemen Atış konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Hem yaz hem kış lastiklerinde diş derinliği trafikte emniyetli sürüş için en önemli unsurlardan biri. Brisa olarak, lastiklerimizi ülkemizdeki her türlü iklimsel ve coğrafi şartlar ile müşteri beklentilerini gözeterek geliştiriyoruz. En zorlu koşullarda test ettiğimiz lastiklerimizde sürekli iyileştirmeler yaparak mükemmel performansın izini sürüyoruz. Araç sahiplerine emniyetli, sağlam, konforlu ve çevreci bir sürüş deneyimi için lastiklerin değişken koşullarda tutuşu sağlayabilmesi için diş derinliğinde yasal sınırın üzerinde olması gerekiyor. Sürüş emniyeti açısından büyük önem taşıyan bu konuya dair bilinci artırmak için Ramazan ayı boyunca 8 şehirde 15 gıda halini ziyaret ederek hafif ticari araç sürücülerinin araçlarında ücretsiz lastik diş derinliği ölçümü yaptık ve onları emniyetli sürüş konusunda bilgiler paylaştık.”

Bunları da beğenebilirsin