IVECO, Africa Eco Race ve Dakar 2018 genel sıralamasında ilk 5’e girdi

Africa Eco Race’de yarışmacılar Fas’taki son iki etabı tamamladı. Gerard De Roy, taşlık yüzeyde araca gelebilecek hasarlardan kaçınmak için IVECO Powerstar’ını çok zorlamadı. Dikkatli sürüşüyle navigasyon hatasına rağmen bitiş çizgisine ilk ulaşan yarışmacı olarak etabı 5.likle tamamladı ve lider Vladimir Vasilyev’le olan farkı azalttı.

Günün devamında yarışmacılar Moritanya’ya geçti. 6. Ve 7. etaplarda Gerard de Rooy bitiş çizgisine ilk ulaşan yarışmacıydı. Kendisi bu şekilde genel sıralamadaki 5.liğini güvene almış oldu.

Wuf van Ginkel ise yarışmadan çekilmek zorunda kalırken Hollandalı de Rooy podyumdaki gözünü koruyor: 439 kilometrelik 8. etaptaki kum tepeleri genel sıralamadaki porsiyonunu geliştirmek için bir fırsat sunabilir.

Dakar 2018’in 4. etabı olan San Juan de Marcona’da başlayıp biten etap, bugüne kadarki en zorlu yarışlardan biri oldu. 2000 metreden fazla yükseklik, sıcaklık, kum tepeleri ve navigasyon zorlukları yarışmacılar için bu etabı oldukça zorlu bir etap hâline getirdi. Bu zorluklara karşın IVECO bitiş çizgisine ulaşan 2. ekip olarak genel sıralamadaki yerini korudu.

3. Etabın kazananı, 4. etabın 2.si olan Federico Villagra, yarışın ilk kısmında Nikolaev ile baş başa bir mücadele sergiledi. Arjantinli pilot ikinci bölümde zaman kaybetse de 3. ile arasındaki süre farkını iki saate çıkararak genel sıralamadaki ikincilik pozisyonunu korudu.

İlk iki etapta ilk 5’te yarışı tamamlayan Ton Van Genugten, 3. etapta geçirdiği kaza sonucunda bir buçuk saat kaybetti. 4. Etapta ise vites kutusu sorunları nedeniyle sıralamada geriye düştü. IVECO Powerstar’la yarışan Genugten, genel sıralamada 11. sırada, Nikolaev’in dört buçuk saat gerisinde.

 

Kazak pilot Artur Ardavichus, dolambaçlı 2. etapta takım arkadaşı Van Genugten’e geçirdiği kaza sonrasında yardımcı olurken zaman kaybetti. 4. Etapta ise hızlı bir başlangıç yapan Kazak pilot yarışmadaki en iyi performansını sergiledi. Günü en iyi sürücüler arasında tamamlayan Artur Ardavichus, 12.likten 5.liğe kadar yükseldiyse de son kısımda bir saatten fazla zaman kaybederek etabı 11. sırada, Nikolaev’in bir saat 45 dakika gerisinde tamamladı.

Bunları da beğenebilirsin