Gates, Ürün Korsanlığına Karşı Önlemlerini Artırıyor

Kayış tahrik sistemleri üreticisi Gates, sahte triger kayışlarının kendi markasıyla satılmasını engellemek veya durdurmak için önlemlerini artırıyor. Gates, MAPP (Ürün Korsanlığına Karşı Üreticiler Birliği) standartları uyarınca ustaların ve bayilerin satın aldıkları Gates triger kayışlarının orjinalliğini kontrol etmelerine yardımcı olmak için güvenlik önlemlerini artırmaya karar verdi.

Gates, Temmuz 2015’ten bu yana ambalajlı PowerGrip® triger kayışlarına sadece bir kez kullanılan özel bir kod uyguluyor. Yeni ambalaj etiketlerinde bu özel kodla ilgili üç doğrulama yöntemi yer alıyor ve orjinal Gates kalitesini sahte ürünlerden ayırmaya yardımcı olmak için üçlü bir güvenlik işaretlemesi uygulanıyor.

Kayışın ambalajına, gates.com/original adresine girildiğinde ürünün orjinalliğini gösteren 14 rakamlı özel bir alfanümerik kod basılıyor.

Alternatif olarak, akıllı bir telefona ya da bir barkod tarayıcısına gerekli özel uygulamalar yüklendikten sonra QR kodu taranarak ürünün orjinal mi yoksa sahte mi olduğu görülebiliyor.

Son olarak da, bu sahteciliği engelleme önlemleri dizisine bir tesa PrioSpot® etiketi eklenmiş. Bu etiket farklı güvenlik özellikleri içerdiğinden taklit edilmesi çok zor. Gözle yapılacak birkaç kontrolle ürünün orjinalliği kolayca anlaşılabiliyor.

Ürün korsanlığı, kullanılan gelişmiş orjinal ürün kopyalama ve taklit yöntemleriyle markanın imajına zarar veriyor ve son kullanıcı için tehlike yaratıyor. Orjinal olmayan parçaların kullanılmasından ve monte edilmesinden kaynaklanan fiziksel riskler çok büyük zararlara neden olabilir. Sahte otomotiv ürünleri tüketicinin güvenliğini riske atıyor ve hem otomobil sürücüleri ve yolcuları, hem de otomotiv ustaları için yaralanma riski yaratıyor.

Bunları da beğenebilirsin