Continental mobilitenin dijital geleceğini şekillendiriyor

Güçlü teknolojisiyle dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçisi ve lastik üreticisi Continental, 2016 yılı hedeflerinin üzerine çıktı. 2016 mali yılına ilişkin ön sonuçları açıklayan Continental AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Elmar Degenhart yolcu ve yük taşıma alanında trend yaratan teknolojiler geliştirmeye ve üretmeye devam ettiklerini söyleyerek, mobilite hizmetlerinden daha fazla gelir elde etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Otomotiv sektörünün bir dönüşüm sürecinden geçtiğini söyleyen Dr. Degenhart, Continental olarak iş yapış modellerinin de dönüşüm geçirdiğini ve geleceğin mobilitesini şekillendirmek adına hiç olmadığı kadar heyecan ve umut verici bir dönem yaşadıklarını kaydetti.

Continental’in 2016 yılı cirosu 40 milyar Euro’yu geçti

Continental, faaliyet sonuçları açısından 2016 yılında da başarısını sürdürdü. Şirketin cirosu yüzde 3’lük bir artışla 40,5 milyar Euro’ya ulaşırken, düzeltilmiş FVÖK marjı yüzde 10,8 olarak gerçekleşti. Continental, vergi sonrası 2,8 milyar Euro’ya ulaşan kâr ve 14,01 Euro hisse başına kâr rakamı ile geçen yıl ulaştığı sonuçlarını aşarken, büyüme hızını da sektör ortalamasının üstünde gerçekleştirdi. Bu başarısını hissedarlarıyla da paylaşmak için Continental, art arda beşinci kez olmak üzere, kar payı artışı teklifinde bulunarak, dağıtılacak kar payı tutarını hisse başına 4,25 Euro’ya yükseltmeyi planlıyor.

Cirosunu 43 milyar Euro üzerine çıkarmayı hedefleyen Continental, global araç üretiminin de yüzde 1’lik bir büyümeyle, yaklaşık 94 milyon araç olarak gerçekleşmesini öngörüyor.

Continental ileri sürüş destek sistemlerinde teknoloji liderliğini daha da yukarı taşıdı

2016 yılında sensör teknolojisi ve yazılımı için alınan siparişler 3 milyar Euro’ya ulaştı. Bu tür teknoloji ve yazılımların geliştirilmesine 5 yılda yaklaşık 1 milyar Euro yatırım yapan Continental, gelecek nesiller için trafik kazalarının tarih olmasını hedefliyor. Continental’in pazarda lider konumunda olduğu ileri sürüş destek sistemleri, trafiğe çıkan milyonlarca insanı kazalardan ve sebep olduğu sonuçlardan korumaya yardımcı oluyor.

Bunları da beğenebilirsin