Clariant Hydrocerol® kimyasal köpürtücü ajanları, otomotiv sektörüne değer katıyor

Özel kimyasallarda bir dünya lideri olan Clariant, otomotiv sektörüne değer katacak yenilikçi ve ileri teknoloji ürünü Hydrocerol® kimyasal köpürtücü ajanlarını piyasaya sürdü. Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı rakamlarına göre Türkiye’de otomotiv sektörü son yıllarda önemli büyüme kaydederek ülkenin hazinesine en büyük katkıyı sağlayan endüstriyel sektör haline geldi. 2016 sonu itibariyle dünyanın 14., Avrupa’nın ise 5. büyük otomotiv üreticisi olan Türkiye, doğrudan yabancı yatırımcılar için de cazip bir adres haline geldi.1

Clariant’ın kullanımı kolay Hydrocerol® kimyasal köpürtücüleri, en önemli hedefleri yakıt ekonomisini iyileştirip emisyonları azaltmak olan otomotiv sektöründe fark yaratıyor. Giderek sıkılaşan yakıt ekonomisi ve emisyon standartlarını karşılamak için ağırlık azaltmak sektör için büyük önem taşıyor. Daha hafif çözümler sunmanın diğer bir yolu da, kimyasal köpürtücüler kullanılarak polimerlerin köpürtülmesi. Hydrocerol®, otomotiv üreticilerinin görünüm veya performanstan ödün vermeden pek çok iç ve dış parçanın ağırlığını düşürmesine yardımcı oluyor.

Rekabetçi ve yenilikçi çözümlerin sağladığı değer

Clariant’ın ürün serisine dair teknik uzmanlığı ve bilgisi, Hydrocerol® ürününün farklı uygulamalarda mükemmel performans göstermesini sağlıyor. Hydrocerol® endotermik köpürtücü ajanlar, çok sayıda faydasından ötürü köpürtülmüş otomotiv plastiklerinde birinci tercih konumunda. Özel aktif maddeler, küçük hücreli köpük yapıları oluşturarak mükemmel mekanik özellikler sağlıyor ve çevreyi korumaya yardımcı oluyor. Hydrocerol®kullanımı ile plastik işleme süreçlerinde yaşanan iyileşmelerin yarattığı tasarruf ise çok daha etkileyici. Hydrocerol®, plastik işleme süreçlerinikısaltırken, makinelerin ve işgücünün üretkenliğini arttırıyor. Hydrocerol®, Clariant’ın rekabetçi ve yenilikçi ürünlerle müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamasına en güzel örneklerden biri. İleri teknolojiye sahip bu ürünler müşterilere pek çok yarar sağlarken, Clariant’ın sürdürülebilirlik hedefine de destek veriyor.

Hydrocerol® aynı zamanda Clariant’ın doğa ile uyumlu, ekonomik ve sosyo-ekonomik ürünlerine özel EcoTain® damgasını taşıyor. EcoTain® ürünleri ekonomik açıdan cazip, daha az atık üretimiyle maliyet bakımından verimli, daha fazla geri dönüşüm olanağına sahip ve daha verimli süreçlerle üretiliyor. Bu şekilde müşteriler, hedefledikleri formül maliyetine formül özelliklerinden ödün vermeden ulaşabiliyor.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Ocak-Aralık 2017 dönemini kapsayan yıllık üretim sonuçlarına göre son 10 yılda büyük aşama kaydeden Türkiye otomotiv sektörü, 2017 yılında 1,75 milyon adetlik araç üretimiyle tarihinin en yüksek seviyesine çıkarken, 2016’ya kıyasla %14’lük artış elde etti. Türkiye, otomotiv üretiminin %79’unu ihraç ettiği için sektör, montaj bazında ortaklıklardan kendi tasarım kabiliyeti ve müthiş üretim kapasitesine sahip bağımsız bir endüstriye dönüştü.2 Son yıllardaki yatırımlarla üretim kapasitesi artarken, Türkiye uluslararası orijinal ekipman üreticileri değer zincirinde de kendine önemli bir yer edindi. Uluslararası kalite ve güvenlik standartlarını karşılayanTürkiye otomotiv sektörü, katma değerli üretim sayesinde verimliliğini ve rekabetçiliğini üst sıralarda tutmaya devam ediyor.

1 Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (İSPAT)

Otomotiv Sanayi Derneği (OSD)

Bunları da beğenebilirsin