Çeliğin sınırlarını zorlayan tasarım aranıyor!

Özel çelik sektörünün devi SSAB, gelenekselleşen ve çelik sektöründe adından oldukça söz ettiren Swedish Steel Prize’ın başvuru süreci için gün sayıyor. Şubat 2017’ye kadar başvuruların kabul edileceği organizasyonda, SSAB çelikleri kullanarak en yüksek performansta ürün veya yöntem geliştiren şirket ve tasarımı seçilecek. 11 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak talihli, heykeltıraş Jörg Jeschke tasarımı heykel ve 100.000 SEK (yaklaşık 40 bin TL) ’lik para ödülünün sahibi olacak.

SSAB çelikleri ile geliştirilen ve büyük ödülü kazanacak olan tasarımda daha hafif, basit, çevre dostu, uzun kullanım ömürlü olması veya gelişmiş performansa sahip olması gibi özellikler aranacak. Tasarımda kullanılan tüm materyallerin SSAB tarafından üretilmiş olması şartı olmasa da, SSAB çelik değerlerine yakın olması beklenecek.

Swedish Steel Prize Jüri Başkanı ve SSAB Stratejik ArGe Başkanı Eva Petursson, etkinlikle ilgili görüşlerini belirtirken “Üstün çeliklerimizi kullanmanın birçok yeni, hatta deneysel yolları var ve var olmaya devam edecek. Uygulamalar içinde bu ürün veya yöntemlerin mümkün olduğunca daha fazlasını görmeyi umuyorum. Tek başına veya başka bir materyal ile bir arada kullanılarak ve hatta dijital bir dönüşüm ile çeliğin sınırlarını gerçekten zorlayan yenilikçi çelik çözümlerini arıyoruz. Uygulamalarıyla başvurmak isteyen tüm SSAB ürünü kullanıcıları ilgili SSAB yetkilileriyle temasa geçebilirler.” şeklinde konuştu.

Bunları da beğenebilirsin