BKT, yoldışı ve liman uygulamalarına odaklanıyor

İzleme araçları, ekipman performansına ilişkin subjektif algıları objektif karşılaştırmalı verilere dönüştürme amacıyla şekillendi. Her adım tekrar tekrar iyileştirilebilir. Bu tam olarak BKT’nin ekipmanla ilgili tam bilgileri uydu tarafından tam konum olarak sunmak amacıyla geliştirilmiş yenilikçi bir cihaz olan SPOTECH’i geliştirmesinin nedenidir. Bu cihaz, uygulama tesisindeki hacimlere ve kullanımdaki ekipmana göre programlanabilir ve uyarlanabilir. Bir kinematik hareket analizi amaçlanmaktadır: Sistem gerçekten de yanlamasına, boylamasına ve dikey hareketlerin yanı sıra hız, döngü süresi ve hafriyat ve liman sektöründe müşterinin iş verimliliğini artırmaya yönelik diğer yararlı parametrelerde yer alan kuvvetleri kaydetmek amacıyla ekipman üzerine yerleştirilen üç eksenli bir ivmeölçerden oluşur.

SPOTECH ile elde edilen tüm bilgiler, üzerine takıldığı ekipmana etkilerine göre lastik kullanımı ile ilgili gerçek bir çalışma oluşturmayı sağlar.

Bu cihazın başlangıçta tasarlanma nedeni olan yoldışı alanında ekipman genellikle tekrarlayan döngüler gerçekleştirir. Bu özellik TKPH değerini, yani ortalama olarak taşınan ağırlığı ve bir saatte kilometre cinsinden kat edilen mesafeyi analiz ederek damperli kamyonun kuvvetini değerlendirir. Temel olarak, yüksek bir TKPH endeksi bir lastiğin kullanımdaki uygulamaya uygun olmadığı, diğer yandan sonuç düşükse kusursuz olduğu anlamına gelir. BKT uzmanları, verileri doğru şekilde yorumlamak ve gerekirse lastikler üzerinde düzeltici eylemlerle müdahalede bulunmak amacıyla değerli öneriler sunarak kullanıcılara yardımcı olabilir.

Liman uygulamaları söz konusu olduğunda işler çok daha farklıdır. Bir liman tersanesinde asla tekrarlayan döngüler olmaz. Bu nedenle, ölçülecek sabit bir değer bulmak çok daha karmaşık bir görevdir. Burada, operatörün bakış açısından videoları kaydeden ve cihaz tarafından kaydedilen verilerle senkronize eden ve örneğin her saat başı kaç tane konteynerin hareket halinde olduğunu, saatlik ortalama hızı veya yükle ya da yük olmadan kat edilen ortalama mesafeyi sorgulayan ekipmana takılmış bir GoPro kamerasının kullanımı gerekli hale gelir. Bu tür bilgiler BKT’nin lojistik merkezindeki kritik sorunları başka bir merkezle karşılaştırmalı olarak bildirmeyi sağlayan neredeyse bir düzine vaka oluşturmasını ve bu vakaları birbiriyle karşılaştırmasını sağlamaktadır.

 “Bu çalışma tipinde, sahada birçok bilgi gün yüzüne çıktı. Almanya’da bazı kullanıcılar analizlerimizi açıkça talep etti çünkü bu tür hizmet sunan diğer şirketler sonuç olarak müşterilerin gerçekten ihtiyaç duyduğu türde geri bildirim sağlamıyordu” Piero Torassa, BKT mühendisi. – “Kullanıcı, potansiyel gelişim alanlarını objektif bir şekilde anlamak için bu tür verileri elde etmeyi kesinlikle istiyordu. Bu yüzden SPOTECH, bizim bakış açımızdan hem ürünlerini ve hem de uygulamalarını iyi anlayan bir şirket olarak bizi tanıtan müthiş bir ziyaret kartıdır.”

 Özetle söylemek gerekirse: BKT, “ekipman-lastik” kombinasyonunun sürekli iyileştirilmesini amaçlayan şirket ekibinin uzmanlık ve profesyonelliği temelinde teknolojiden başlayarak gerçek bir sistem sunar.

Bunları da beğenebilirsin