Arazide de içiniz rahat olsun

ATV’ler, dört tekerlekli motosikletler ve UTV araçlar asfalt yolda da kullanılabilir. Ama bunları dağda taşta kullanmanın keyfi başkadır. Arazi araçlarının asıl zevki, arazide tozu toprağa katmaya başladığınızda çıkar. David Kaiser, dananın kuyruğunun koptuğu noktanın tam da burası olduğunun altını çiziyor. Kaiser, LIQUI MOLY’de Araştırma ve Geliştirme ve Uygulama Teknikleri bölümlerinin şefi: “Toz ve kum, motora giren kir miktarını, dolayısıyla motordaki aşınmayı artırır.”

Sürüş sırasındaki hava akımı da yağın geliştirilmesinde rol oynayan diğer bir faktör oldu. Arazide bu araçlar nispeten yavaş gider. O yüzden, motordan geçen hava akımı da azalır. David Kaiser, “Bu nedenle, aracın asfalt yolda sürülmesine kıyasla arazide soğutma çok daha kötü olur ve motor yağına binen termik çok daha yüksektir,” açıklamasını yapıyor.

LIQUI MOLY, ATV 4T 5W-50 motor yağını, işte bu aşırı gerekliliklere uygun bir profilde tasarladı. Örneğin katkı maddesi bileşenleri, en aşırı zorlanmalarda bile motoru aşınmaya karşı koruyacak ve en iyi şekilde bakımını sağlayacak şekilde oluşturuldu. Böylece araçlar her zaman araziye hazır durumda olacak.

Bunları da beğenebilirsin