Allison şanzıman donanımlı özel zırhlı araçlarıyla Hamburg Polisi’ne güç katıyor

Hamburg Şehir Polisi Filo Yöneticisi Thorsten Krumm, konu ile ilgili bir açıklama yaparak; “Şu ana kadar, Survivor I’den çok memnunuz. Allison tam otomatik şanzıman sayesinde araç, son derece kolay bir şekilde manevra yapabiliyor ve sürüş konforu da sunuyor. Tehlikeli durumlarda 12 tonluk, 6 metre uzunluğundaki Survivor I’in hızlanabilmesi de ayrıca önemli” diye belirtti.

Araç, terör saldırıları ve kaçırılma başta olmak üzere çok çeşitli tehlikeli olaylarda özel polis kuvvetleri tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Birlikleri taşıyan bu zırhlı araç, özel görev güçlerinin ihtiyaç duyulan her yere en hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlıyor. Dört çekerli olan HMV Survivor I, Achleitner tarafından geliştirilen bir şasiye sahip. Tırmanma ve çeşitli arazilerde kullanılabilme yeteneği, yol performansı kadar etkileyici.

Krumm, “Allison şanzımanının sağladığı kullanım kolaylığı, özel kuvvetlerdeki her polisin tehlikeli durumlarda aracı rahatça kullanabilmesini mümkün kılıyor” dedi.

Hamburg polisinin hem taktiksel hem de maliyet gereksinimlerini karşılayan ve rakipsiz bir güvenilirlik sunan Allison 2500 SP şanzıman, HMV Survivor I gibi iddialı güvenlik araçları için özel olarak tasarlanıyor. Allison’un tork konvertörü, kalkış sırasında motor torkunu düzgün bir şekilde arttırarak tekerlere daha fazla güç aktarıyor. Aktarma organlarını da tork darbelerine ve titreşimlere karşı koruyor.

Krumm, “Allison şanzıman, yük altında bile ideal hızlanma ve vites değişimi imkanı sağlıyor. Bu özellik, ekibimize operasyon sırasında daha fazla güven hissi veriyor” şeklinde açıkladı.

Allison Transmission Avusturya distribütörü K & W Drive Systems’in Şanzıman Satış Müdürü Philipp Wallisch, “İdeal vites oranları sayesinde, Allison mümkün olan en iyi ivmeye hemen ulaşılmasını ve doğru vites seçim imkanını sunuyor” diye belirtti.

Araç aktarma organlarını koruyan ve genel olarak araç dayanıklılığını destekleyen Allison şanzıman, kritik operasyonlar için hayati önem taşıyan avantajlarının yanı sıra bakım maliyetlerini düşürüyor ve aracın toplam kullanım ömrünü uzatıyor.

Achleitner HMV Survivor I Demo Aracı teknik özellikleri

Hamburg polis aracının yapılandırması gizlilik kapsamında olup, demo aracının yapılandırmasından farklıdır.

Şasi (üretici)

Franz Achleitner GmbH

Şasi (türü)

HMV Survivor I

Motor

Dizel motor

Motor gücü

> 200 bg

Tork

> 900 Nm

Şanzıman

Allison 2500 SP tam otomatik şanzıman

Tahrik sistemi

Sürekli dört teker çekişli

Maksimum hız

> 100 km/h

Dönüş yarıçapı

< 10 m

Sudan geçiş derinliği

850 mm

Tırmanma performansı

60%

Dönüş

30%

Brüt araç ağırlığı

12 ton

Bunları da beğenebilirsin