2017 İsveç Çelik Ödülü’nü Kiruna Wagon kazandı

Isveç Çelik Ödülü jüri baskani ve SSAB Stratejik Ar-Ge bölüm baskani Eva Petursson, “Kiruna Wagon iyi bir fikri basariyla güncellestirdi ve yüksek dayanimli çeliklerle yepyeni ve üstün bir vagon çözümüne dönüstürdü,” dedi.

Kiruna Wagon’un Helix Dumper’i, uzun mesafe rayli tasimaciliga ve minerallerin verimli sekilde tahliyesine yönelik bir damperli vagon sistemi olarak kullaniliyor. Gelismis yüksek dayanimli ve asinma dirençli çeliklerin kullanilmasi, çalisma halindeyken döner tahliye için sabit Helix terminalle birlestirilmis çok hafif vagonlarin tasarlanabilmesine olanak tanidi. Bu dahice çözüm, diger sistemlerin iki kati seviyesinde saatte 25.000 tonluk tahliye hizi sunuyor.

Vagon çözümünün son tasariminda ise hem Strenx yapi çeligi hem Hardox asinma dirençli çelik kullanildi.

Baska sistemlere oranla, Helix için komple bir tahliye sistemi, bir döner vagon maliyetinin 1/7’si düzeyinde kaliyor. Ayrica Helix, madenin potansiyel enerjisinin bir kismini, tahliye sirasinda vagonu ileri itmek için kullanir. Bu sayede ekstra enerji gerekmez; çok daha az toz olusur ve hemen hemen hiç gürültü olmaz.

Bu yil 18’incisi düzenlenen Isveç Çelik Ödülü’nü kazanan kuruma, heykeltiras Jörg Jeschke’nin yapiti olan bir heykel ve 100.000 Isviçre Kronu degerinde nakit ödül verilecek.

2017 Isveç Çelik Ödülü’nün diger finalistleri ise Güney Afrika’dan Fermel, Italya’dan JMG Cranes ve ABD’den Wabash National sirketleriydi.

Bunları da beğenebilirsin