Mercedes-Benz X-Class’ın “X-Macera” projesi, final etkinliği ile kutlandı!

X-Macera projesinin kapanış etkinliği, Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz ve deneyimli otomobil gazetecisi Okan Altan ev sahipliğinde İstanbul’daki Chatel Restoran’da 50 basın mensubunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Mercedes-Benz’in ilk Pick-Up modeli X-Class, Aralık 2017’de Türkiye pazarında satışa sunulmasının ardından, 1 yıllık sürede yaklaşık 1.400 adet satılarak Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar’ın ilk defa yer aldığı bir segmette başarıya ulaşmasını sağladı. Segmentindeki tek Premium seçenek olarak fark yaratan X-Class, X-Macera projesi ile Türkiye’nin dört bir yanını dolaştı. Mercedes-Benz X-Class, eşi benzeri olmayan macera dolu yolculuğunda konforunu, gücünü ve prestij özelliklerinin altını bir kez daha çizdi.

X-Macera kapsamında Mercedes-Benz X-Class, 3 bin metrelik dağlara tırmandı, akarsulardan geçti, kurumuş göl yataklarında toza bulandı, deniz seviyesinde tuzlu sulara girdi, kilometrelerce uzunluğunda robotlarla açılmış modern ve yüzlerce metrelik elle kazılmış asırlık tünellerden geçti, en zorlu karlı geçitleri ve en derin kanyonları aştı, sivri kayalıkları zorladı, en sık ağaçlıkların arasından sıyrıldı.

X-Macera kapanış etkinliği İstanbul Chatel Restoran’da yapıldı

Türkiye’nin en Kuzey-Doğusu’ndan Güney Batısı’na, en Güney-Doğu’sundan Kuzey-Batısı’na, “X” imzası atılan bir rotada ilerlenilen X-Macera’nın kapanış etkinliği, İstanbul Swissotel The Bosphorus’ta,120 yıllık gerçek bir dağ evi olan Chalet Restoran’da yapıldı. Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz ve X-Macera proje partneri olan Okan Altan’ın ev sahipliğinde düzenlenen kapanış etkinliğinde, zorlu şartların aşılmasını sağlayan X-Class sergilendi. Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar ekibi ve X-Macera projesinde görev alanl ekipler, 50 kadar basın mensubu ile bir araya gelerek bu mücadelenin bitimi beraber kutladılar.

Tufan Akdeniz: “X-Class’ın limitlerini zorlayabileceğimiz bir projeyi tamamladık”

X-Macera projesinin kapanış etkinliğinde söz alan Mercedes-Benz Türk Hafif Ticari Araçlar İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz, “Aralık 2017’de tam da bugünlerde X-Class’ı Türkiye’de satışa sunduğumuzda, daha önce yer almadığımız bir segmentte vereceğimiz mücadeleye güvenle adım atıyorduk. Segmentinin tek Premium seçeneği olarak 1 yılda, pek çok rakibimizi geride bırakabilmemiz, X-Class’ın ne denli başarılı bir araç olduğunun kanıtı niteliğindeydi. Aracımızın limitlerini zorlayabileceğimiz bir projeyi hayata geçirmek isterken, ‘X-Macera’ sayesinde bunu gerçekleştirebileceğimize inandık. Okan Altan, bu yolculuğunda aracımızın konforuna ve teknik altyapısına güvendi. Bizler de aracımızın sınırlarını zorlayabilecek deneyimi sayesinde kendisiyle yolculuğu başlatmaya karar verdik. X-Macera’da farklı iklim koşullarındaki rotaları kolaylıkla aşan Mercedes-Benz X-Class ile ne denli başarılı bir aracı müşterilerimize sunduğumuzu kanıtladığımıza inanıyorum. X-Class, sadece arazide değil, yolda da binek otomobil konforu sunmasıyla rakiplerinden farkını bir kez daha ortaya koydu.” dedi.

Okan Altan: “X-Macera’da Türkiye’nin güzelliklerini X-Class ile gösterdik”

X-Macera projesinde direksiyondaki isim Okan Altan; “Türkiye, dünyanın en güzel ülkelerinden biri. Ülkemizin ne denli etkileyici olduğunu bir kez daha hatırlatmak ve yıllar önce geçtiğim rotaları bir kez de Mercedes-Benz X-Class ile geçerek bu güzellikleri çok daha geniş kitlelerle buluşturmak istedik. Türkiye haritası üzerinde olabildiğince düz bir hatta, en Kuzey-Doğu’dan Güney-Batı’ya, en Güney-Doğu’dan Kuzey-Batı’ya, dev bir ‘X’ çizdik. Bu yolculuğumuzda Türkiye’nin en zorlu noktaları, aslında dünyanın en riskli patikalarıydı. Ancak, tüm ayrıntılarıyla çok iyi planladığımız X-Macera rotası için hazırladığımız X 250d 4MATIC, verdiği güvenle ve hatta Power donanımı ile konforlu bir yolculuk yapmamızı sağladı. Dört tekerlekten çekiş sistemi en ağır koşullarda dahi sınandı, bir kez bile yolda kalmadık. Farklı segmentlerdeki çok sayıdaki Pick-Up’ı kullanmış biri olarak; X-Class’ı, kendi segmentinin en iyi yol tutuşa sahip ve en konforlu seçeneği olarak deneyimledim. Mercedes-Benz standartlarını taşıyan X-Class, lüks ve kalite kavramlarının böyle bir araca nasıl entegre edilebileceğini ispat ederek, yolculuk boyunca bizleri hiç yormadı. X-Macera projesini; aracın eşsiz özellikleri ve benzersiz rotamız sayesinde beklentileri aşarak tamamladık!” diye konuştu.

Türkiye’nin dört bir köşesine “X-Class” imzası

Datça-Knidos’ta ilk aşamanın tamamlanmasıyla X-Macera’nın ikinci aşaması, Fırat ve Dicle Nehirleri arasındaki Mezopotamya’dan başladı. Bilinen ilk okuryazar toplulukların beşiği sayılan; Sümerler, Akadlar, Babilliler, Asurlular ve Aramiler gibi medeniyetlerin bölgesi Mezopotamya, X-Macera’nın da yeni rotasının başlangıcı oldu. Tarihte bilinen ilk yolların izini süren Mercedes-Benz X-Class, 2.000 yıllık köprüleri de ziyaret ettiği rotasında Nemrut Dağı’nda mola verdi.

Binlerce yıldır kervanların yürüdüğü İpek ve Kral Yolları’nın çizgisinde Doğu Anadolu’dan çıkan X-Macera ekibi, bir sonraki adımda tahıl ambarı İç Anadolu’nun kuru soğuklarına ulaştı. Konya ve Aksaray’ın tam ortasındaki 7.414 kilometrekarelik devasa Tuz Gölü havzasına varıldığında güneşin halen varlığını göstermesiyle muhteşem bir görsellik yakalandı. X-Macera’daki Mercedes-Benz X-Class, Birinci Derece Doğal Sit Alanı ve Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi ilanları sebebiyle, 35×12.50 lastiklerini sadece izin verilen ticari tuz şantiyesi olarak kullanılan tuzla kısımlarından geçerek, büyüleyici pozlar verdi.

X-Macera’nın bir sonraki ayağı; dağların zirvelerinde tapınılan en eski ve en büyük Anadolu ilahesi Kibele’nin gerçek yurdu, Frigya oldu. “Doğa Ana”nın en bereketli toprakları üzerinde, Manisa Sardes ile İran Susa şehirlerini bağlayan, tarihin ilk “otoban”ı sayılabilen Kral Yolu’nu takip ederek ilerleyen X-Macera’nın başkahramanı Mercedes-Benz X-Class’ın artık önünde Marmara Bölgesi vardı. Türkiye’nin en Kuzey-Batısı’na olan yolculukta sıradaki durak olan İznik Gölü’nde de tarihi ve kültürü takip eden ekip kısa bir süre sonra yola koyuldu. Mercedes-Benz X-Class, Türkiye’nin en Kuzey-Batı noktası olan Kofçaz Malkoçlar sınır köyüne ulaşarak X-Macera’yı tamamladı.

Mercedes-Benz X-Class Pick-Up dünyasının sınırlarını daha da yukarıya taşıyor

Mercedes-Benz X-Class, Pick-Up dünyasının sınırlarını daha da yukarı taşıyor ve sürüş dinamizmi, konfor, tasarım ve güvenlik özeliklerinin yanı sıra geniş kapsamlı kişiselleştirme özellikleri ile de Mercedes-Benz’e has karakteristik değerleri daha da zenginleştiriyor. Zarif çizgileriyle dikkat çeken Mercedes-Benz X-Class, Pick-Up dünyasının sınırlarını daha da yukarı taşıyor ve sunduğu üç farklı donanım seçeneği ile iş ve yaşam tarzlarının beklentilerini karşılıyor.

Mercedes-Benz X-Class, konfor odaklı süspansiyon geometrisi ve hava kanallı ön ve arka diskleri sayesinde off-road dışında kullanıcısına mükemmel asfalt sürüş performansını da sunuyor. Aynı zamanda araç, on iki tuşlu multifonksiyonel direksiyon simidinin ayarlanabilir özelliği sayesinde ergonomik vücut duruşunu iyileştiriyor ve rahat bir pozisyonda şürüş keyfini mümkün hale getiriyor. Mercedes-Benz X-Class, tüm zeminler için dört tekerlekli çekiş sistemi sunuyor.

Araç, Low Mod (Düşük hızda 4×4) ve 4MATIC kilitli aks diferansiyeli ile her türlü yol ve zemin koşulunun üstesinden gelebiliyor.

Mercedes-Benz Power X 250d 4MATIC, 2298 cc hacmindeki sıralı 4 silindirli X 250d 4MATIC, 3750 d/d’de 190 HP güç ve 1500 d/d’den itibaren 450 Nm tork üretiyor. Gücünü dört tekerleğe birden aktarabilen X 250d 4MATIC, arzu edildiği takdirde sadece arkadan itişli olarak da ilerleyebiliyor.

 

 

Bunları da beğenebilirsin