Thermo King olarak küresel teknoloji trendlerini yakından takip ediyoruz

Thermo King Marka Müdürü Suna Türk Tuzcuoğlu

Thermo King olarak otobüs grubuna yönelik çalışmalarınız ve ürünlerinizden genel olarak bahsedebilir misiniz?

Thermo King otobüs klimaları küçük (8m’ye kadar), büyük (8-15m arası), körüklü ve çift katlı otobüsler için geniş klima ürün yelpazesi ile, yüksek performans ve düşük yatırım maliyeti sunar. Hafif, yüksek kapasiteli klimalar, maksimum çalışma süresi ve maksimum verim elde edilmesini sağlamak için kapsamlı bir şekilde Thermo King – Ingersoll Rand Prag Teknoloji Merkezinde testlerden geçmiştir. Bu sayede yüksek verimli tasarımlar ve son teknoloji soğutucu akışkanlar ile düşük yakıt maliyetli ve çevre dostu klimalar üretilmektedir.

Athenia MkII E ve SR serisi gibi elektrikle çalışan çatı üstü klimalar, Hibrid ve elektrikli otobüsler için düşük sesli ve sürdürülebilir çözümler yaratmaktadır.

Thermo King, geniş bayi ağı ve 7/24 teknik destek ile müşterilerimize Türkiye’de 15 Yetkili Servis noktasında ve yerinde hizmet ayrıcalığı sunmaktadır.

Son dönemde şirket olarak yaptığınız yatırımlardan bahseder misiniz?

Thermo King, dijital dönüşüm ve otonom araç kullanımına uygun olarak uydu takip sistemlerine öncelik vermiş ve bu kapsamda işbirliği içinde olduğu Celtrak firmasını 2016 yılında satın alarak, tüm ünitelerinde standart olarak uydu takip sistemini müşterilerine sunmuştur.

Küresel ısınmaya karşı hızla gelişen elektrikli araç pazarına paralel olarak Thermo King ünitelerinde Hibrid teknolojisine dönüşüm için yatırım yapmış ve 2016 başında Alman soğutucu firması Frigoblock’u satın alarak ürün gamını genişletmiştir.

Şirket olarak sunduğunuz ürünlerin teknolojik geliştirme ve Ar-Ge süreçlerinden bahseder misiniz?

Thermo King, küresel teknoloji trendlerini yakından takip eden ve ürünlerine en hızlı şekilde adaptasyon sağlayan Ar-Ge yapısına sahiptir. Buna bağlı olarak önceliğini Elektrikli klima ürünlerine vererek geçtiğimiz yıllarda Athenia MkII E serisi klimalarının üretimine başlamış, ardından da Isı Pompası klima ürünü olan Athenina MkII H serisi klimaların üretimini 2017 yılında duyurmuştur.

Isı pompası ürünü otobüs klimalarında ısıtma için kullanılan sıcak su kazanlarına gerek duymadan tek ünite ile hem ısıtma hem de soğutma işlemini yapabilme imkanı sağlıyor. Bu da maliyet açısından ciddi anlamda avantaj sağlamaktadır.

Ingersoll Rand – ETC Prag Test merkezinde, Thermo King Ar-Ge hizmetlerine ek olarak Titreşim, Elektromanyetik, İklim, Yol ve benzeri testler uygulanırken, İzole kasalar ve soğutucu ekipmanlar için de ATP sertifikalandırması yapmaktadır.

Bunları da beğenebilirsin