NSK Group fabrikaları denetimleri geçti

IATF 16949:2016 belgesi alınmadan önce direksiyon ve süspansiyon parçaları fabrikası ISO/TS 16949:2012, sıcak metal dövme fabrikası ise ISO 9001:2008 belgesine sahipti. Revizyon yayınları ile NSK Group fabrikalarında bilgilendirme seminerleri yapıldı. Detaylı revizyon çalışmaları için tüm Kalite Yönetim Sistemi (KYS) yeni bir bakış açısı ile gözden geçirildi. Fabrikalarda tüm seviyelerde çalışanlara toplam 2222 saat KYS farkındalık ve iç denetçi eğitimleri verildi. Bu kapsamda her çalışan yaklaşık kişi başı yılda 6 saat KYS eğitimi almış oldu.

KYS gereksinimleri çerçevesinde tüm süreçler için risk ve fırsat analizi yapıldı. Ek gereksinimler ile ilgili uygulamalar süreç sahipleri tarafından geliştirildi. Ayrıca önleyici faaliyet çalışmaları güncellendi. Poka-Yoke uygulamaları geliştirildi. Yapılan tüm hazırlıklardan sonra NSK Group fabrikaları 8-12 Ocak 2018 tarihlerinde gerçekleşen IATF 16949:2016 denetimlerinde başarı ile geçti.

NSK Group kalite departmanlarının aktif rol üstlendiği denetim hazırlık süreçlerinde tüm departmanların katılımının sağlandığına dikkat çeken Kalite Müdürü Özkan Kahveci konu ile ilgili şunları söyledi: “Revizyon ile gelen süreçte, risk-fırsat analizi ilk olarak dikkatleri çekse de detaylı çalışmalar operasyonel uygulamalarda otomotiv sektörünün beklentilerine karşılık pek çok yenilik içermektedir. Tüm süreçlerde süreç sahibinin liderliğini gerektiren, çok boyutlu bakış açısı ile gelişimin sürekliliği temin edilmektedir. Tüm departmanların katılımı sağlanarak çok boyutlu bakış açısıyla devam eden uygulamaları ve yeni gereklilikleri gözden geçirdik. Toplam üretken bakım faaliyetleri gelişimi için üretim ve bakım çalışanları eğitimlere katılıp bilgilerini tazeledi ve bu bakış açısıyla gerekli uygulamaları hayata geçirdiler. Diğer bir yandan sistem revizyonu ile tedarikçi gelişim ve değerlendirme süreçleri de geliştirildi. Yazılım içeren uygulamalara, bilgi güvenliğine, gelişen teknolojik kavramlara yönelik bazı aksiyonlar alındı.”
Bunları da beğenebilirsin