14. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı REW İstanbul başarıyla kapandı

Avrasya’nın lider çevre teknolojileri buluşması Uluslararası REW İstanbul, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle, “Katı Atık, Atık Su, Atık Gaz ve Yeşil Enerji” ana başlıkları altında, 14. kez düzenlendi. Fuar katılımcıları REW İstanbul 2018’de, atıklarını enerjiye ve yeniden hammaddeye dönüştürmek isteyen sanayiciler ve KOBİ’ler ile bunları çatısı altında bulunduran Organize Sanayi Bölgeleri, çevre sorumluluğu bulunan belediyeler, atıktan mamul ve yarı mamul üreten sektör temsilcileri, çevre teknolojilerinde kullanılan makine, malzeme ve ekipman üreticileri ve yeni pazarlara açılmayı hedefleyen yatırımcılar ile buluştu.

Bakanlık özel oturumlar gerçekleştirdi, TÜDAM sempozyum düzenledi!

Uluslararası REW İstanbul 2018, sektörel yeniliklerin yanı sıra, atık yönetimi, geri dönüşüm ve sürdürülebilir çevre gündemlerinin konuşulduğu bir dizi konferansa da ev sahipliği yaptı. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü bünyesindeki Ambalaj Atıkları Yönetimi Şube Müdürlüğü, Maden Atıkları Yönetimi Şube Müdürlüğü ve Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından “atıkların yönetimi” konusunda düzenlenen oturumlar, fuar ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü.

TÜDAM Değerlendirilebilir Atık Malzemeler Sanayicileri Derneği ise REW İstanbul’un ev sahipliğinde, BIR (Bureau of International Recycling – Uluslararası Geri Bönüşüm Bürosu), Ekonomi Bakanlığı İthalat, İhracat Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetimi Dairesi ile Rekabet Kurumu yetkililerinin katılımıyla “Ulusal Atık Yönetimi Stratejisi Sempozyumu” gerçekleştirdi.

Bunları da beğenebilirsin