Mercedes-Benz Türk, otobüs üretiminde yeni teknolojileri devreye alıyor

Mercedes-Benz Türk,  yarım asırlık tarihinde 80.000’i aşkın otobüs üretimi gerçekleştirdi. Kuruluşundan bu yana sektörün dönüm noktalarını belirleyen Mercedes-Benz Türk, sadece otobüs üretimine 460 milyon Avro yatırım yaptı. Türkiye’nin en büyük otobüs fabrikası olan Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda, şehirlerarası otobüsler Travego, Intouro, Tourismo ve Setra UL business modelleri ile şehiriçi otobüsü Conecto Solo ve Conecto Körüklü üretiliyor.

Mercedes-Benz Türk, tüm üretim tesislerinde güçlü bir alt yapı kurarak Endüstri 4.0 alanında projeler hayata geçiriyor. Endüstri 4.0 yatırımları kapsamında otobüs üretimi alanında RFID (Radyo Frekans Kimliği) etiketleri ile araçları takip eden Mercedes-Benz Türk, bu teknolojiyi daha da ileri taşıyarak imalat ile lojistik açıdan verimliliğini arttırmayı planlıyor. 2018 yılında İstanbul’da Sanal Gerçeklik ve Arttırılmış Gerçeklik Yetkinlik Merkezi açmayı planlayan şirket, bu merkezden Daimler’in tüm otobüs lokasyonlarına hizmet verecek.

Mercedes-Benz Türk, ana şirketi Daimler AG’nin CASE stratejisi kapsamında yatırım ve çalışmalarını 2018 yılında da sürdürmeyi planlıyor. Bağlanabilen (connected), otonom sürüş imkânı sunan (autonomous driving), paylaşımlı (shared) ve elektrikli (electric drive systems) araç üretiminin baş harflerinden oluşan CASE, üretimde kademeli olarak devreye alınıyor. 2017 başlangıcı itibarı ile binek araçlarının tamamını “bağlantılı” duruma getiren şirket, 2018 yılında otobüslerini bu sisteme entegre ederek müşterilerine farklı mobil servisler sunmayı hedefliyor.

Türkiye otobüs pazarının lideri olan Mercedes-Benz Türk, yenilediği ürün gamıyla da 2018 yılında sektörde öncü marka olma konumunu sürdürmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Ocak 2018’de yenilenen Mercedes-Benz Tourismo otobüslerin Türkiye lansmanı yapılacak. Mercedes-Benz yeni Tourismo’nun dünya lansmanı ise Haziran 2017’de Brüksel’de yapılmıştı.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen ve yeni yıla güçlü bir giriş yapmaya hazırlanan yeni Tourismo’da tasarım, güvenlik ve konfor alanında birçok yenilik mevcut. Kendi segmentindeki otobüslerden çok daha güvenli, ekonomik ve konforlu olan yeni Toursimo’da ilk olarak aracın arka tarafındaki asimetrik tasarım, aerodinamik optimizasyon ve ağırlık azalması, ön çarpılma koruyucusu, yenilenen kokpit ve yenilenen klima sistemleri dikkat çekiyor. 11 yıl sonra yenilenen yeni yıldızın sadece tasarımı değil, aynı zamanda boyutlarında da değişiklikler gerçekleştirildi. Hem şehirlerarası hem de turizm segmenti için 41 koltuktan 54 koltuğa varan kapasitesiyle verimli ve ekonomik bir çözüm sunan yeni Tourismo pazarda büyük bir heyecanla bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin