MAN 2018’e daha güçlü giriyor

Türkiye kamyon pazarında pazar payını en çok yükselten marka konumundaki MAN, müşteri memnuniyeti alanındaki liderliğini bağımsız araştırma şirketlerinin anketleriyle de tescillendi.

MAN TopUsed, 2. el piyasasında geri alım garantili satışları başlatarak bir ilke daha imza attığı 2017’de uluslararası pazarlarla işbirliğini geliştirdi. 2017 yılını 630 kamyon/çekici ve treyler ile kapatacak.

TopUsed, 2. el otobüste ise gerçekleştirdiği 175 adetlik satış ile 2017 yılı hedefini henüz Kasım ayında yakaladı. TopUsed’in 175 adetlik 2. el otobüs satışının %45’ini ise; Almanya, Belçika, Bosna, Bulgaristan, İtalya, KKTC, Kosova, Makedonya, Polonya ve Yunanistan gibi ülkelere gerçekleştirilen yurt dışı satışlar oluşturdu.

Satış Sonrası Hizmetler’de de ileri teknolojisini müşteri yararına kullanan MAN, tüm Türkiye’de yaygın yetkili servis ağı ile; bakım-onarımdan ikinci el değerine kadar aracın yaşam boyu maliyetini en ideal seviyeye çıkarıyor. MAN motor ömrünü en yüksek düzeye taşımak için MAN Genuine Oil’i geliştirdi. MAN araçları üstün nitelikleri ve kalitesi ile garanti sürelerinde kilometre sınırı taşımıyor. Satış sonrası hizmetler, ayrıca uzatılmış garanti paketleri, farklı bakım-onarım paketleri ile müşterilerine, geleceğe yönelik öngörülebilir maliyetler sunuyor. Garanti süresi biten müşteriler ise otomatik olarak ‘Müşteri İyi Niyet Desteği’ sisteminin bir parçası olarak bakım ve onarımlarında önemli avantajlar kazanıyorlar.

Otobüs pazarının, yaşanan sosyo-ekonomik hareketliliğin de etkisiyle 2017’de bir önceki yıla göre ciddi oranda daraldığına dikkat çeken MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, şunları söyledi: “MAN olarak, pazarda Kasım 2017 sonu verilerine göre %22’lik bir pay yakaladık. Sektör artık neredeyse tamamen 2+1 VIP otobüse dönüyor. Bu alanda sektörün tüm beklentilerini karşılamak adına MAN olarak pazara 2 aks 13 metrelik yeni ürünlerimizi sunuyoruz.”

Çeşitli zorluklarla mücadele edilen 2017 yılı, Ekim ayı sonu itibari ile 12 ton üstü kamyon pazarında, halihazırda ciddi miktarda daralma gösterdi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık %6’lık bir daralma gözlendiğini belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, “MAN Kamyon ise 2017 yılında TAİD tarafından paylaşılan satış rakamlarına bakıldığında pazar payını en çok yükselten marka konumunda.” dedi.

 

Bunları da beğenebilirsin