Yeni Tourneo Custom Frankfurt’ta görücüye çıktı

Yeni Tourneo Custom, maksimum dokuz kişilik kapasitesiyle birinci sınıf yolculuk deneyimi sunuyor. Ford’un en yeni binek modelleriyle aynı tasarım DNA’sını paylaşan dış tasarım özellikleriyle yeni Tourneo Custom, arkadaki altı tek koltuğu konferans oturma düzenine göre ayarlama imkanı vererek yolcular arasında mükemmel erişim ve iletişim kurulmasını sağlarken istenirse üç koltuklu iki sıra öne bakacak şekilde düzenlemeyi de mümkün kılıyor ve bu özellikleriyle kendi segmentindeki tek araç olma özelliğine sahip bulunuyor.

Arka koltuklarda oturan yolcular, aynı zamanda daha etkili olan klima sisteminden, altı adet USB girişinden, 10 hoparlörlü ses sisteminden de yararlanabiliyor. Malzeme kalitesi, kalın iplikli kumaşlar ve ince dokulu derilerle zenginleştiriliyor. Sürücüler, 8 inçlik dokunmatik ekranla desteklenen Ford’un SYNC 3 sistemi ile daha iyi bağlantının keyfini çıkarıyor.

Ford Avrupa Araç Serisi Direktörü Pete Reyes yeni Tourneo Custom için; “Yeni Tourneo Custom ile her yolcu, araç içindeki en iyi koltuğun keyfini çıkaracak. Bu çok yönlü araç, lüks bir aracın konforunu ve kalitesini buluşturan şık iç tasarımıyla baştan aşağıya yenilendi” dedi.

Kendi segmentinde Akıllı Hız Sınırlayıcı sunan ilk araç olan Yeni Tourneo Custom, aynı zamanda Kör Nokta Uyarı Sistemi ile birlikte Çapraz Trafik Uyarı Sistemi’ni sunuyor. Bu yeni özellikler, mevcutta var olan Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Yan Rüzgar Denge Sistemi ve Adaptif Hız Kontrol Sistemi dahil kapsamlı teknoloji paketini daha da zenginleştiriyor.

Ford’un en gelişmiş teknolojili 2.0 litre Ford EcoBlue dizel motoru, 170 PS’e kadar güç üretirken dikkat çeken işletme maliyeti ve performans avantajları sunuyor. Altı ileri SelectShift otomatik şanzıman, hızla kesintisiz tepki verirken segmente özgü havalı arka süspansiyon sistemi, değişik yük koşullarında esnek, kontrollü ve dengeli sürüş olanağı sunuyor.

Ayrıca, lüks Titanium-X paketinde deri koltuklar, navigasyonlu SYNC 3 ve Geri Görüş Kamerası ile HID Xenon farlar standart olarak yer alırken, 170 PS güç üreten motor seçenekli dinamik Sport serisinde çift ön şeritler ve benzersiz 17 inç alaşım jantlar içeren gövde kiti ve iç tasarımda kısmi deri detaylar sunuluyor.

Bunları da beğenebilirsin