IVECO 2017 Silk Way Rallisine katılıyor

2017 Silk Way Rallisi, Moskova’daki Kızıl Meydan’da 7 Temmuz’da bir törenle başladı ve 15 gün sonra Çin’deki Xi’an şehrinde sona erecek. Rotadaki yarışçılar 14 aşamada; Rusya, Kazakistan ve Çin olmak üzere üç ülkede ve toplam 9608 kilometrelik bir güzergâhta yarışacak.

IVECO, bir kez daha PETRONAS De Rooy IVECO Takımıyla güçlerini birleştirdi: Destek ekiplerinin de yardıma hazır olduğu üç adet IVECO kamyonu; iki Powerstar ve bir Trakker yarışa katılıyor.

Teknik ve yönetimle ilgili kontrollerden sonra ralli, Rusya’nın Volga ve Başkurdistan bölgelerinde bulunan cumhuriyetlerdeki ilk üç aşamasıyla başlayacak. Kazakistan bozkırlarının sıra dışı manzarasına karşı, sonraki 4 gün özellikle yoğun geçecek. Çin’deki ilk aşama, bir günlük dinlenmeden sonra, 16 Temmuz’da rallinin Gobi Çölü ayağının açılışı olan Urumçi’de başlayacak. Bu, yarıştaki en zorlu bölümün başlangıcı: Yarışmacılar, efsanevi Xi’an şehrine varmadan önce Gobi Çölü’nün kum tepelerinde ve zorlu rotalarda ilerleyecek.

IVECO Marka Başkanı Pierre Lahutte, şunları söyledi: “PETRONAS De Rooy IVECO Takımının programı oldukça yoğun ve bizi Asya’ya götürecek olan bu yeni macerada sürücülerimizi bir defa daha destekleyebildiğimiz için gururluyuz. Trakker’ın gücü ve çok yönlülüğü ile Powerstar’ın benzersiz özellikleri, ekiplerimizin yetenekleriyle bir araya geldiğinde en mücadeleci rotalarda bile görev sorumlulukları almamızı ve uzmanlaşmamızı sağlıyor.”

PETRONAS De Rooy IVECO Takımı 2017 Silk Way Rallisi’nde

Takım lideri Gerard De Rooy’a yeni Powerstar’ında oldukça deneyimli yardımcı pilot Moi Torrallardona destek verecek. Deneyimli makine mühendisi Darek Rodewald, yarışma boyunca teknik destek sağlamak üzere onlarla birlikte seyahat edecek. Yarış yaklaşırken De Rooy: “Silk Way Rallisi bizim için oldukça önemli bir test. Ralliye üç kamyonla katılıyoruz. Bu kamyonları ben, Ton van Genugten ve Artur Ardavichus kullanacak. Bu yeni maceraya başlamayı dört gözle bekliyorum.”

Bunları da beğenebilirsin