Mercedes-Benz Türk 100 startup ile eğitim kampında buluştu

Mercedes- Benz Türk’ün 50. kuruluş yıldönümünde başlattığı “50. Yılda 50 Startup” projesinde ön elemeyle seçilen ilk 100 startup bir günlük eğitim kampında buluştu.

Mercedes-Benz Türk’ün yenilikçi, sürdürülebilir ve yaratıcı fikirleri destekleyerek topluma ve çevreye fayda sağlayan, pozitif sosyal etkisi olan ve hayatı kolaylaştıran çözümler üreten yaklaşımlara katkıda bulunmak amacıyla başlattığı “50. Yılda 50 Startup” projesinde, heyecanlı bir seçim aşaması yaşanıyor.  Mercedes-Benz Türk’ün, Yaşama Dair Vakfı, Impact Hub İstanbul ve StartersHub işbirliği ile yürüttüğü projeye başvuran 680 girişimci arasından ön elemeyi geçerek ilk 100’e kalanlar,  25 Mayıs 2017 tarihinde StartersHub’ta düzenlenen bir günlük eğitim programına katıldı.

“Türkiye’nin potansiyeline inanıyoruz”

Açılış konuşmasını yapan Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi Direktörü Mustafa Üstertuna, “Mercedes-Benz Türk olarak Türkiye’ye ve insan potansiyeline olan inancımız doğrultusunda 50 yıldır yenilikçi çözümlerle yalnızca kendi işimize değil, Türkiye’nin geleceğine de yatırım yapıyoruz. Bu doğrultuda 50. yılımızda 50 startup’ı destekleme kararı aldık. Ne mutlu bize ki projemize Türkiye’nin dört bir yanından yoğun ilgi gösterildi; Edirne’den Hakkâri’ye Artvin’den Antalya’ya Türkiye’nin 59 ilden toplamda 680 başvuru aldık. Startup’lar konusunda uzman olan jürimiz ilk aşamada bu başvurular arasından 100 startup’ı seçti. Mercedes-Benz Türk olarak bu projeyi geliştirirken startup’lara sadece maddi destek vermenin yeterli olmayacağını düşündük. Girişimcilere ihtiyaç duydukları eğitim ve yönlendirmeleri de sağlıyoruz ve bu amaçla bugün burada bu eğitim kampını düzenliyoruz. Eğitim kampının tüm katılımcılara faydalı olmasını umarak herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Bunları da beğenebilirsin