Yakıt enjeksiyonunda filoların tercihi Delphi Yakıt Sistemleri

Günümüzde emisyon standartlarındaki kısıtlamalar artıp zorlaştıkça ve müşteriler daha uzun servis aralıklarıyla beraber daha fazla yakıt verimliliği talep ederken, dizel yakıt sistemleri, bu gereklilikleri karşılamak için giderek daha karmaşık hale gelmiştir. Yüksek kalite standartlarını ve yakıt tolerans değerlerini yakalayabilmek için geliştirilen değişim parçalarının maliyetleri yüksek olabilir. Ve araçlar yaşlandıkça bu maliyetler aracın değeriyle ters orantılı olarak daha yüksek seviyelere ulaşabilir.

Yakıt enjeksiyon sistemlerinin önemli bir tedarikçisi olarak Delphi, filo yöneticilerine ve araç sahiplerine fayda sağlayacak tam kapsamlı bir çözüm sunuyor; Yakıt enjektörlerinin uzun dönem bakımı için 3 seçenek: Yeni enjektör, onarılmış enjektör ve tamir.

Delphi tarafından tasarlanan ve üretilen yakıt sistemleri, küçük aile otomobillerinden büyük kamyonlara ve otobüslere kadar dünyanın en popüler araçlarının birçoğunda bulunur. Aracın yaşına ve değerine bağlı olarak, hangi ürünün seçileceği ve bunun için ne kadar harcama yapılacağının kararı değişiklik gösterebilir. Delphi, sunduğu bir dizi seçenek ile eski araç sahiplerini, aracın dayanıklılığını, emisyonunu, performansını ve ekonomisini tehlikeye atabilecek düşük maliyetli yetkisiz onarımdan uzaklaştırır.

Delphi, yakıt enjeksiyon miktarını ve enjeksiyon zamanlamasını kontrol altında tutmak için daha fazla esneklik sağlayan yüksek basınçlı Common Rail teknolojisi geliştirerek ağır vasıtalarda da Euro6 emisyon standartlarını yakalayabilmeyi başarmıştır. Bu, düşük motor devirlerinde ve ağır yüklerde bile püskürtme ve karıştırma işlemini daha iyi hale getirir.

Mercedes, Volvo, Renault, DAF, Citaro ve VanHool gibi dünyanın en çok satılan tır ve otobüs markaları Delphi’nin tasarladığı ve ürettiği yakıt sistemlerini kullanmaktadırlar. Araç üreticilerine orijinal parça sağlanırken, son Euro6 yakıt sistemleri gibi tüm ürünler satış sonrasına da sunulmaktadır. Filo garajları üretici seviyesinde arıza tespit, orijinal parçalar ve test ekipmanlarına Delphi Ürün ve Hizmet Çözümleri ile ulaşabilmektedir.

“Bunu nasıl sağlıyoruz?”

Delphi yeni araçlar için orijinal enjektörlerin değişimini %100 bulunurluk ile destekler. Bu enjektörler bir aracın hizmet dışı olduğu süreyi en aza indirgemek için yalnızca birkaç saat içinde tüm Delphi Dizel Distribütör ve Servisleri aracılığıyla tedarik edilebilir. Yeni araçların sermaye maliyeti ve amortismanı, sürekli yollarda kalarak kesintisiz gelir elde etmesi için büyük bir baskı yaramakta ve Delphi’nin sunduğu seçenekler en hızlı dönüşümü sağlamak için araç sahiplerine ve filo yöneticilerine yardımcı olmaktadır.

Delphi, araçlar yaşlandıkça Delphi Yetkili Servisleri aracılığıyla kullanım dışı parçaları değiştirmek ve enjektörleri onarmak için maksimum değeri sağlayacak bir çözüm sunmaktadır. Böylece enjektör tamiri bir gün kadar kısa bir sürede gerçekleşebilirken yalnızca gerekli parçaların değiştirilmesi ile en ekonomik çözüm sağlanmaktadır.

DPSS Ülke Direktörü Ş. Reşat Dumanoğlu özellikle son 3 yılda kaydetmiş oldukları büyümenin ardından her geçen gün yetkili servis ağını profesyonel iş ortaklarıyla genişlettiklerini belirterek, “Satış sonrasına sunulan tamir parçaları, araç üreticilerine sunulan parçalarla tamamen aynıdır. Gerekli arıza tespit araçları ve orijinal ürün yelpazesi ile filo yöneticilerine uygun servis ve bakım hizmetlerine devam edebilmeleri için yetkili servislerimiz aracılığıyla yardımcı olmaktayız.” diye ekledi.

Delphi Türkiye’de EUI & EUP enjektörleri test ve tamir edebilen 14, Common Rail enjektörleri test ve tamir edebilen 40 ve geleneksel mekanik enjektör ve pompaları test edebilen 34 Delphi Dizel Yetkili Servisi ile filo yöneticilerine ve araç sahiplerine yetkili onarım konusunda hizmet vermektedir. Dizel yakıt sistemlerinin onarımı, Delphi yetkili servislerinde, orijinal yedek parça ve alanında eğitimli teknisyenler tarafından, onaylı Delphi ekipmanları ile gerçekleştirilir. Tüm Delphi dizel yetkili servisleri, Delphi Ürün ve Hizmet Çözümleri bünyesinde bulunan, konusunda uzman servis operasyonları bölümü mühendisleri tarafından ve teknik destek hattı ile desteklenmektedir.

Müşteri güveni

Delphi, gerçekleşen onarımların yetkili Delphi Dizel Servisleri tarafından yapıldığı kontrol edilebilirse müşteri güveninin artacağını fark etmiştir. Bu yüzden müşterilerin Common Rail enjektörlerinin kodlarını girerek online olarak kontrol edebilecekleri, delphiautoparts.com web sitesinde bulunan, alanında tek Delphi DNA sistemini hayata geçirmiştir.

Yetkili onarım Elektronik Birim Enjektörler, Birim Pompalar, Smart Enjektörler, Common Rail Enjektörler ve pompalar için mevcuttur.

Müşteri tarafından yeni, onarılmış yada tamir seçeneklerinden hangi yöntem tercih edilirse edilsin, enjektörler ya da pompalar OE özelliklerinde olacak; orijinal değerlerde yakıt ekonomisi, performans ve emisyon seviyelerini karşılayacaktır.

 

 

 

Bunları da beğenebilirsin