“REN-PAR Otomotiv’in olmazsa olmazı güvendir”

Yusuf Bekce REN-PAR Otomotiv İthalat ve İhracat Sorumlusu

REN-PAR Otomotiv’in kuruluşu ve faaliyet alanları hakkında bilgi verir misiniz?

2002 yılında bir aile şirketi olarak temelleri atılan REN-PAR, 20 yılı aşkın sektör bilgi ve birikimi ile hafif ve ağır ticari vasıtalarına yedek parça, üretim, satış ve ihracatı yapıyor. Uzun yıllara dayanan bu deneyimimizle müşteri memnuniyetini ve ürün kalitesini yukarda tutma amacını ilke olarak edindik. REN-PAR, bu amaç doğrultusunda tüm dünyada hafif ve ağır vasıta kullanıcılarına yedek parça tedarik hizmeti vermeye devam ediyor.

Kullanıcıya sunduğunuz ürünler nelerdir? Otomotiv sektörüne ne gibi hizmetler ve ürünler sunuyorsunuz?

Yenilikçi ve sürdürülebilir bir politika izleyen REN-PAR, her geçen gün ürün çeşitliliğini arttırarak ve piyasada eksikliği görülen ürünleri üreterek kendi sektörüne katma değer yaratmayı bir hedef olarak belirlemiştir. Bu hedef doğrultusunda, motor, yakıt ve soğutma sistemleri, şanzuman, defransiyel, hava aksamları, fren sistemleri, elektrik ve kaporta gibi 10.000 farklı ürün ile birlikte ihtiyaçları karşılıyoruz. Tüm bunlar için profesyonel bir stok sistemi kullanarak %100 bulunabilirlik sağlamayı ilke ediniyoruz.

Pazar payı ve konumumuz hakkında bilgi verir misiniz?

Bugün iki yerleşkede toplam 3.500 metrekare kapalı alanda hizmet veren ve 50’yi aşkın ülkeye ihracat yapan bir kurumuz. Farklı ülkelerde oluşturduğumuz bayiliklerle müşterilerin gerek sahip oldukları pazarı korumalarında gerekse rekabet şartlarında en iyi fiyat avantajını kullanmalarında onları destekliyoruz.

Satış pazarlama organizasyonunuzdan bahseder misiniz? Ürünlerinizi daha çok nerelere pazarlıyorsunuz?

Satış ve pazarlama organizasyonunu teknoloji odaklı yürüten REN-PAR, dünya genelinde bulunan bütün iş ortaklarına, hızlı ve sorunsuz bir hizmet sağlamaya çalışıyor. Bu yolda da başarılı bir şekilde yürüdüğümüzün en büyük göstergesi, uzun vadeli iş ortaklarımızın olması. REN-PAR ile ortak paydada buluşan sektör oyuncuları her alanda memnuniyetlerini dile getiriyorlar. “Yetenek sizi zirveye taşıyabilir, fakat zirvede kalmanızı sağlayacak olan şey itibarınızdır.” Bizler bu felsefe doğrultusunda iş ortaklarımızla her şeyin öncesinde güven sağlıyoruz. Bizler için ticari ilişkinin en önemli ve olmazsa olmazı güvendir.

Kalite politikanızdan bahseder misiniz?

“Kontrol edilmeyen işte başarı olmaz” ilkesi ile çalışan REN-PAR, 10.000 farklı ürünü için ayrı ayrı analiz ve dayanıklılık testleri yapıyor. Bu da bizi son kullanıcının raflarda aradığı bir marka haline getiriyor. Sektörümüzde satış sonrası desteği ve takibi en üst düzeyde olan firmalardan biriyiz.

Uzun vadeli ve sağlam temellere dayanan bir ticaret hayatınız olsun istiyorsanız, her ürünün arkasında durmanız ve yaşanan sıkıntılarda, arızalarda müdahale etmenin de üstünde sorumluluğu bizzat hissetmeniz gerekiyor. Bizler REN-PAR olarak her ürünümüzün %100 arkasında ve takipçisiyiz.

Firmanızın çatısı altında yer alan markalarınızdan bahseder misiniz?

Firmamızın tüm yasal haklarına sahip olduğu tescilli “REN-PAR” markası ile birlikte bayisi olduğumuz Alman menşeili MAHLE markası ile müşterilerimize hizmet sağlıyoruz.

Son dönemlerdeki yeni yapılanmalardan bahseder misiniz?

REN-PAR, kurumsallaşma faaliyetlerini tamamlamış ve sektöründe parmakla gösterilen bir yönetim anlayışına sahip. Özellikle tesisleşme kapsamında tedarik yönetimi ve lojistik depo yönetimi alanında önemli çalışmalarımız var. Teknolojik değişimlerle giderek daha hızlı bir otomasyon sağlıyoruz. Bu bağlamda çalışmalar da devam ediyor.

Hedefleriniz nelerdir?

Kısa ve uzun vadeli olarak ikiye ayırdığımız hedeflerimiz arasında en önemlisi markamızı ulaştıramadığımız coğrafyalara emin adımlarla girmek. Satış ve pazarlama ağımızın genişlemesi hedefine paralel olarak, ürün-fiyat iyileştirmeleri bağlamında tedarikçi firmalarımızla olan bağlarımızı kuvvetlendirip, ürün çeşitliliğimizi arttırmayı hedefliyoruz.

 

Bunları da beğenebilirsin