UND Genel Kurulu yapıldı

UND gerçekleştirdiği genel kurul etkinliklerinde; yeni yönetim kurulunu ve başkanı seçerken sektörün geleceği ile ilgili yapılması gerekenler de yapılan panellerle tartışıldı. Dünya Ticaret Örgütü’nün Ticarete Kolaylaştırma Anlaşması’nın Ekonomi ve Dış Ticarete Etkileri konulu panelde özellikle tarife dışı engellerin kaldırılmasıyla dünya ticaretinin büyümesine yapacağı etkiye vurgu yapıldı. İhracata konu olan malların artık gümrüklerde beklemeden rahatça sınırları geçebildiği bir dönemin başlayacağı ve Türkiye olarak hangi adımların atılabileceği enine boyuna konuşuldu.

Akşam Gala yemeğinde sektör temsilcileri bir araya geldiler. Gala yemeğinin sponsorluğunu üstlen UN Ro-Ro CEO’su Selçuk Boztepe bir konuşma yaparak, bugüne kadar sektörün gelişimi için çalıştıklarını kendisinin bu göreve geldiği Ocak 2017 tarihi itibariyle nakliyecilerle ilişkilerinin çok daha ileriye gideceğini söyledi.

Bakan Arslan: Yatırımlarımızı Yeni Ulaştırma Koridorlarına Göre Yapıyoruz

5 Mart tarihinde gerçekleştirilen UND Genel Kurul toplantısına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı konuşmada, taşımacılığın önündeki engelleri kaldırarak, yeni ulaştırma koridorlarına yönelik yapılan çalışmaların önemine işaret etti. “Ulaştırma taşıma koridorlarını hedef koyup çalışmamız lazım” diyen Arslan, “Büyük fotoğrafı görerek ulaştırma koridorlarının tamamlıyoruz. Bunları yaparak hayatı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Bulunduğumuz sektör, ülkenin büyümesinin gelişmesinin, 2023 hedeflerine giderken olmazsa olmazı. Sağlıklı bir ticari yapı kurmazsanız altyapınızı ne kadar iyi yaparsanız yapın gelişemezsiniz. Biz buna böyle bakıyoruz.

Daha hızlı yürümemiz lazım. Ama sağlıklı bir hızla gitmemiz lazım. Önce bürokratik oligarşiden kurtulmalıyız. Taşımacılıktan lojistiğe geçeceğiz. Lojistiği de sadece taşımacılık olarak görülmeyeceğiz” diye konuştu.

Gümrük Bakanı Tüfenkci sektöre müjdeler verdi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de UND Genel Kurulu’na katılarak sektöre önemli müjdeler verdi. Tüfenkci yaptığı konuşmada, “Sadece gümrüklerde yaptığımız hızlandırıcı işlemlerin yanında iç gümrüklerde yapacağımız iyileştirmelerle ihracatçılarımız maliyetlerini düşürmeye çalışıyoruz” dedi ve müjdelerini sıraladı:

“Ekonomi Bakanlığı ile yapacağımız çalışmalarda yurtdışı taşımalarda maliyetleri düşüreceğiz. Bunun için ilk toplantıyı 24 Mart’ta yapacağız. İhracat beyannamelerini ve transit beyannamelerini birleştireceğiz. İki beyannameyi birleştirerek hızlandıracak ve sektörü bu formaliteden kurtaracağız.

Yurtdışına çıkışlarda 900 litre mazot vereceğiz. Gürcistana’da giderken de Batı’ya giderken de Kuzey’e giderken de bundan herkez yararlanacak. Suriye’deki iç karışıklıklardan dolayı transiti yasaklanmıştı Suriye’den transiti de serbest bırakıyoruz. Oradaki malları Türkiye üzerinden taşıyacağız.”

Bunları da beğenebilirsin