2. Türk – Alman İnovasyon Zirvesi, Sanayi 4.0 alanında Ar-Ge ortaklıkları hedefliyor

Birincisi Global Success Club (GSC) tarafından 21–22 Ekim 2014 tarihlerinde Frankfurt’ta düzenlenen zirvenin ikincisine bu yıl 6–7 Aralık 2016 tarihlerinde İstanbul ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

İlk zirvenin ardından yeniden buluşacak olan iki ülkenin sanayi ve bilim dünyasından üst düzey yöneticileri Sanayi 4.0 alanında tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşabilmenin ötesinde, Ar-Ge ortaklıklarının kurulabilmesi amacıyla ve yatırım olanakları hakkında bilgi edinmek üzere bir araya gelecekler.

Federal Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı tarafından desteklenen proje iki ülkenin yatırımcıları arasında sürdürülebilir iş ortaklıkları kurulmasını hedefliyor. GSC’nin kurucusu ve CEO’su Işınay Kemmler “Son aylarda yaşanan zorluklara rağmen 2. Türk-Alman İnovasyon Zirvesini Federal Alman Bilim Bakanlığı’nın desteği ile İstanbul’da gercekleştirebileceğimiz için mutluyuz. Sanayi 4.0 kapsamında sürdürülebilir inovasyon işbirlikleri için büyük bir potansiyel görüyoruz” diyerek zirvenin hedefini belirtiyor.

Yaklaşık olarak 300 katılımcı ile gerçekleştirilmesi planlanan zirve, otomotiv, makina, kimya, yenilenebilir enerji, elektrik, tıbbi ve otomasyon teknolojileri gibi farklı sektörlerden “Sanayi 4.0” alanında calışmalar yürüten yenilikçi ve teknoloji ağırlıklı uluslararası firmaların alanında uzman CEO ve genel müdürlerini, uluslararası satış, iş geliştirme ve Ar-Ge’den sorumlu üst düzey yöneticilerini buluşturmaya hazırlanıyor.

Sektör liderleri interaktif panellerde tecrübelerini paylaşacak

Katılımcılar iki gün boyunca devam edecek olan zirvede Üretimde Dijitalleşme: Kestirimci Bakım, Sanayi 4.0 için Data & IT Güvenliği, Akıllı Fabrikalar, Dijitalleşmede İnsan Faktörünün Önemi gibi ceşitli konulardaki panellere zirvenin konusuna uygun bir şekilde dijitalleşmeyi yaşayarak zirve için özel hazırlanmış bir app aracılığıyla kendilerine sunulan tabletler ile interaktif olarak katılabilecekler. Festo, Vestel gibi şirketlerin üst düzey yöneticileri bilgi ve tecrübelerini yalnızca bu panellerle değil, aynı zamanda ilk kez bu zirvede gercekleştirilecek olan “Innovation Lounge” bölümünde İnovasyon ve Sanayi 4.0 uygulamalarını görsel olarak da katılımcılarla paylaşabilecekler. Zirvenin hedefi olan inovasyon ve Ar-Ge işbirlikleri ve yatırımlarıyla ilgilenen sanayiciler icin “matchings” de bu app aracılığıyla dijital teknolojiler kullanılarak sağlatılacak.

Türk–Alman İnovasyon Ödülü 2016

Türk–Alman İnovasyon Zirvesinin bu yılki programında yer alacak olan bir diğer özel çalışma ise ilk kez verilecek olan “Türk–Alman İnovasyon Ödülü”. Bir Türk ve bir Alman firmanın ortak çalışarak geliştirdiği bir ürüne verilecek bu ödül hakkında Işınay Kemmler: “Birbirlerini harika bir şekilde tamamlayan Türk ve Alman şirketlerinin ülke sınırlarının dışına taşan işbirlikleri yeni inovasyonların sonucunda çıkan bir rekabet avantajının da ötesine geçiyor. Aynı zamanda bu şirketler güvenilebilir bir işbirliğinin sonucu olarak ortaklarının ülkesindeki ağlardan da yararlanabiliyorlar. Bu ödül ile ikiye katlanan bu artı değeri göstererek diğer sanayicileri de böyle işbirlikleri için cesaretlendirmek istiyoruz” dedi.

Bunları da beğenebilirsin