Allison, IAA 2016’da Tam Otomatik Şanzımanlarını Tanıtacak

IAA 2016 katılımcıları, 22-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek IAA Fuarı’nda Allison tam otomatik şanzımanların sayısız faydaları hakkında daha fazla bilgi edinme şansını elde edecek. (FG P90, FG P86)

Orta ve ağır hizmetlerde kullanılan ticari araçlar için dünyanın en büyük tam otomatik şanzıman üreticisi olan  Allison, aynı zamanda şehir içi otobüslerde kullanılan hibrid tahrik sistemlerinde liderdir. Allison şanzımanlar, atık toplama, inşaat, yangın, dağıtım, otobüs, motorlu karavan, savunma ve enerji alanlarını da içeren çeşitli ticari araç uygulamalarında kullanılıyor.

Patenli Kesintisiz Güç Teknolojisi™ ile Allison tam otomatik şanzımanlar, sarsıntısız, kesintisiz, tam güçte vites değişimi ve daha üstün hızlanma için tork konvertörünü kullanıyor. Tüm vites değişimleri, en uygun anda otomatik olarak yapılıyor ve sürücüler aracı sorunsuz olarak kullanırken üstün araç kontrolünün rahatlığını yaşıyor. Her viteste güç kaybeden manuel veya otomatikleştirilmiş manuel şanzımanların (AMT) aksine Allison tam otomatik şanzımanlar, küçük motorlarda dahi daha fazla verimlilik için güç kesintilerini önlüyor.

Yakıt tasarrufu konusunda ise Allison’ın en yeni ürünleri arasında FuelSense® ve xFE teknolojileri yer alıyor. Yakıt tasarrufunu yüzde 20’ye kadar artıran bir dizi benzersiz yazılım ve elektronik kontrolleri kapsayan FuelSense, gelecek nesil yakıt tasarrufu teknolojisi olarak ön plana çıkıyor.

xFE teknolojisi ise şehir içi ve toplu taşımada kullanılan otobüslerde yakıt tasarrufunu yüzde 7’ye kadar artırıyor. xFE teknolojisini içeren tam otomatik şanzımanlar, özellikle bu uygulamalardaki sabit vites ve düşük ortalamadaki hızlar için tasarlanırken otobüslerin en verimli şekilde daha uzun yol kat etmesini sağlıyor.

Bunları da beğenebilirsin