İlk Yerli Metrobüs Bursa’dan

Bursa’da Otobüs üretimi yapan AKIA, özel projeleri ile de dikkat çekiyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Bursa’daki ilk yerli metrobüs üretimini yapan AKIA firmasının Kestel Kale Mahallesi’nde bulunan fabrikasında inceleme yaptı. Başkan Altepe, AKIA firması yetkililerinden ilk yerli metrobüslerin tekniği ve üretim süreciyle ilgili bilgiler aldı.

Yerli üretimde metrobüsle bir ilk daha

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın yerli üretimde öncü adımlar attığını belirterek şöyle konuştu: “Bursa, yerli üretimde ilkleri başardı. Öncelikle raylı sistem araçlarından başlayarak, özellikle belediyeleri ilgilendiren konularda, Bursa’mız Büyükşehir Belediyesi’nin de öncülüğünde, bu hamleleri gerçekleştirdi. İlk yerli tramvay, ardından ilk yerli metro aracı üretimi yapıldı. Şu anda yine Avrupa’da üretilen ve hızlı tren başta olmak üzere tüm araçların en önemli parçaları da Bursa’da üretiliyor. Başta uçak olmak üzere arıtma cihazları, çamur yakma sistemleri, otopark sistemleri de artık yerli üretilebiliyor. Bursa’da yeni yerli üretim kalemlerinden biri de metrobüs. Özellikle, büyüyen ve gelişen şehirlerde raylı sistemin kurulamadığı güzergahlarda kullanılan metrobüsler, artık Bursa’da üretilebiliyor”.

Başkan Altepe “Balkan ülkeleri başta olmak üzere dünya ülkelerine otobüs üreten AKIA firması tarafından Bursa’da Mercedes motorlu kaliteli güzel bir araç üretildi. Yaklaşık 300 kişiyi taşıyabilen, toplu ulaşıma büyük katkı sağlayabilen konforlu araçlar, artık Bursa’da yapılabiliyor. İnşallah, yerli üretim metrobüsümüz, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin tüm şehirlerinde ve dünya ülkelerinin caddelerinde kullanılacak” diyerek projeye emek verenleri tebrik etti.

En yüksek kapasiteli metrobüs aracını ürettik

AKIA Genel Müdürü Remzi Baka da metrobüs üretimiyle ilgili bilgiler vererek, “Toplu taşımaya hizmet verebilmek ve toplu taşımayı daha ileriye götürebilmek için, 290 kişilik, Türkiye ve dünyanın en yüksek kapasiteli metrobüs aracını ürettik. Projemizi hızlı büyüyen şehirlerde demiryollarına alternatif olarak geliştirdik”. Hibrit ve elektrikli versiyonları üzerinde de çalıştıklarını belirten Remzi Baka, “Türkiye’ye faydalı olmak için çalışıyoruz” dedi.

Yüksek yolcu kapasitesi ve çift taraflı kapıları dikkat çekiyor

AKIA adlı şirketin ürettiği yerli metrobüs, daha fazla yolcu taşıma kapasitesiyle dikkati çekiyor. Hizmete alınması halinde, duraklarda oluşan yoğunluğu azaltması öngörülen 290 kişi kapasiteli, 25 metre uzunluğunda ve üç kabinli yeni metrobüs, yaklaşık 100 yolcu daha fazla taşıyabildiği gibi, çift taraflı kapıları ile de her hatta uygun olması, aracı ön plana çıkarıyor.

Bunları da beğenebilirsin