Türk Ekonomisine Ege Profil Damgası

Explore our collection of drop & stud earrings on Dazzbox.com. Celebrate your potential with a unique geometric earring design that radiates the beauty you already feel — inside and outside. Fine earring pair reminds every woman of her true treaure: herself. Free DHL shipping over $99.

İSO’nun 1968 yılında 100 Büyük Sanayi Kuruluşu olarak başlattığı ve her yıl geliştirerek sürdürdüğü 2015 yılına ait Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi açıklandı. Zengin bir ekonomik tarihi de içinde barındıran listenin temeli sanayi kuruluşlarının kendi üretmiş olduğu ürünlerin satışını kriter alıyor. Küresel ölçekte 1,5 milyar dolarlık bir hacme ulaşan PVC sektörünün Türkiye’deki öncü şirketlerinden biri olan Ege Profil de Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından birisi olarak listede yer aldı. 2014’te 302’inci sırada bulunan kuruluş, 2015’teki konumunu 271’e yükseltmesiyle dikkat çekti. Bünyesinde Egepen Deceuninck, Winsa, Maestro, Inoutic ve IQ Alüminyum Systems markalarını barındıran Ege Profil’in Genel Müdürü Ergün Çiçekci Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olmalarını değerlendirdi.

Eg ProfilTic.ve San.A.Ş.Genel Muduru_ErgunCicekci_1

35 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor

Çiçekci, Ege Profil’in özellikle son 15 yılda üretim kapasitesini 11 kat artırdığına dikkat çekerek, 2016 yılında da yüzde 7-8 oranında bir büyüme kaydetmeyi planladıklarını anlattı. Ege Profil’in bu yıl 35’inci yaşını kutladığını belirten Çiçekci kuruluş olarak 35 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyerek, şöyle dedi: “Ege Profil, dünyanın en büyük PVC üretici firması olan Deceuninck Grubu’nun cirosunu artırmasında önemli rol oynuyor. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından birisi olarak ülkemize değer katmayı sürdürüyoruz. PVC sektörünün bugün dünyada geldiği noktayı ileri taşımayı planlıyoruz. Özellikle Türkiye ekonomisine kattığımız değerin yanı sıra oluşturduğumuz istihdamla da çalışanlarımızın ve müşterilerimizin memnuniyetini artırmak istiyoruz. Bugün Türkiye pazarının yüzde 25’inden fazlasına hitap ediyoruz. Gelen talepler ve stratejimiz doğrultusunda üretim tesislerimizin kapasitesini ihtiyacımızı karşılayacak şekilde büyütüyoruz. Krizin soğuk etkilerini hissettiğimiz 2001 krizinde 8 bin ton kapasitemiz varken, 2015 yılında üretimimiz 90 bin tona ulaştı. Bu da Ege Profil’in orta vadede nereden nereye geldiğinin en önemli göstergesidir. Önümüzdeki yıllarda İSO 500 listesinde daha üst sıralarda yer almayı hedefliyoruz.”

Bunları da beğenebilirsin