Ulusoy Logistics, GDP Sertifikalı Ürünlerde Atağa Kalktı

Alican Ulusoy’a ait Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding bünyesinde bulunan Ulusoy Logistics hız kesmeden büyümeye devam ediyor.

Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından Ulusoy Logistics, sektöründe bir ilki gerçekleştirdi. Ulusoy Logistics, satın aldığı 20 adet Türkiye’nin ilk GDP sertifikalı Thermo King treyler ünitesi ile hizmetlerine ilaç taşımacılığını da ekledi.

Ürünlerinin taşımacılığını Ulusoy Logistics ile gerçekleştiren firmalar, aynı zamanda Doğuş Otomotiv tarafından sağlanan Thermo King TracKing uygulaması sayesinde taşıma standartlarını Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere 7 gün 24 saat izleyebilecekler.

“İlaç lojistiğinde bir ilk”

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding satın alma müdürü Rıdvan Kanbak, Thermo King GDP sertifikalı SLXe-300 treyler ünitelerini kendi tesislerinde, Doğuş Otomotiv Thermo King Satış Müdürü Suna Türk ve Satış Yöneticisi Çağlar Bircan’dan teslim aldı.

Rıdvan Kanbak “Ulusoy Logistics çatısı altında birçok yenilikçi hizmetlerimizin yanı sıra, ilaç taşımacılığına uygun farma sertifikalı ünitelerin bulunduğu double deck; tekstil taşımacılığına da uygun barlı ve trene yüklenebilen frigo treyler ile araç çeşitliliğini zenginleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye’de satışa sunulan ilk GDP sertifikalı treyler ünitelerinin sahibi olduklarını da belirten Kanbak “Thermo King ile işbirliğimiz uzun yıllara dayanmaktadır. Filomuzda halen 30 adet Thermo King ünite bulunmaktadır. Bu 20 adet ile sayı 50’ye yükseldi. Yeni ünitelerimizi başta İngiltere olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine ilaç ve soğuk zincir taşımacılığında kullanmayı planlıyoruz. Türkiye’deki ilk GDP’li treyler üniteleri ile tüm ilaç dağıtımına talibiz. Thermo King’den aldığımız performans bizim için en önemli referans olurken, Doğuş Otomotiv güvencesi ve yaygın servis ağı da tercih nedenlerimiz arasında yer alıyor” açıklamasında bulundu.

Thermo King TracKing  ile güvenli taşımacılık

Doğuş Otomotiv Thermo King Satış Müdürü Suna Türk ise Ulusoy Logistics’e yeni üniteleri ile birlikte TracKing sistemi hizmeti de verdiklerini söyledi. Türk “Doğuş Otomotiv tarafından Ulusoy Logistics’e verilen TracKing hizmeti sayesinde müşterilerin uydu vasıtasıyla aracın çalışma süresi ve kasa sıcaklık derecelerini takip etmesi, ayrıca gerektiğinde müdahale edebilmesi de mümkün olmaktadır. 7 gün 24 saat verilen bu hizmet, kasanın tren, gemi veya karayolunda seyir halindeyken de izlenmesini sağlamaktadır. Ayrıca bugün Türkiye’de ilk kez satışını gerçekleştirdiğimiz GDP’li üniteler Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere herhangi bir arıza durumunda servis öncelikli ünitelerdir” açıklamasında bulundu.

Transorient Coldcube ile rekabet avantajı sağlıyor

1961 yılından bu yana lojistik sektöründe faaliyetlerini sürdüren Transorient, zaman ve ısı hassasiyetinin en üst düzeyde olduğu Bio-Farma Lojistik hizmetleri de veriyor.

Biyolojik materyal, ilaç, tıbbi malzeme ve cihazların ithalatı ile gümrükleme ve dağıtımını gerçekleştiren Transorient, satın aldığı Thermo King ColdCube üniteleri sayesinde GDP yönetmeliğine uygun taşımacılık yapıyor.

Transorient Yönetici Ortağı Can Pakyürek, Türkiye genelinde ve dünya çapında 24-48 saat içerisinde kapıdan kapıya ısı kontrollü hassas taşımalar gerçekleştirdiklerini belirterek bunun dışında “Hava, kara, deniz ve intermodal ve özel projeler üstüne taşımacılık yapıyoruz. Son 7 yıldır Bio-Farma lojistiği üzerine araştırmalar yaptık. GDP sertifikası hakkındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu açıdan ColdCube, soğuk zincirin nakliye ayağının kırılmaması adına bizim için çok uygun bir ünite. Ufak bir araçla tıbbi numune, araştırma, deney, ilaç gibi ürünler taşıyabiliyoruz. Türkiye’de birçok firmaya hizmet veriyoruz. Yurtdışı partnerlerimizin şirketimize yapmış olduğu denetlemeler esnasında Transorient olarak olumlu geri dönüşler aldık. Gerek taşınması gerekse kullanımı çok kolay ve kullanışlı bir ünite” açıklamasında bulundu.

Can Pakyürek kaliteleri ile öne çıkmak istediklerini sözlerine eklerken “Bünyemizde 3 kalite uzmanı görev yapmakta. Yani biz kalitemizden ödün vermek istemiyoruz. Tedarikçilerimizi de bu kalite çıtasına yükseltmek istiyoruz. Biz, Transorient olarak yatırımlarımızı ilaç taşımacılığı üzerine gerçekleştirip, bu alanda daha da uzmanlaşmak istiyoruz. Bu açıdan maliyetlerimiz yükselse de ColdCube bizi rekabette öne çıkartan bir ürün oluyor” şeklinde konuştu.

Bunları da beğenebilirsin