Türkiye’nin ilk Milli RES Projesinde Hareket İmzası

Proje taşımacılığı ve yük mühendisliği alanında Türkiye’nin lider kuruluşu Hareket, rüzgar enerji santralleri kurulumunda Türkiye’nin en önemli projelerine imza atmaya devam ediyor. Bugüne kadar sayısız RES projesinde yer alan Hareket, Sabancı Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliği ile hayata geçirilen Türkiye’nin ilk milli RES türbini projesi olan Milres projesinde de yer alarak çalışmalarını başarıyla tamamladı.

Proje kapsamında taşıma ve montaj çalışmaları İstanbul Arnavutköy Durusu bölgesinde gerçekleştirildi. Hareket tarafından Nacelle ekipmanları parça parça Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi farklı illerden İstanbul Esenler’e getirildi ve birleştirildi. Kuleler dört, beş ve sekiz dingil hidrolik dorselerle, kanatlar beş dingil kumandalı dorseyle, nacelle ve hub ise montajı gerçekleştirilerek tek parça halinde havuz dorse ile taşındı. Montaj çalışmalarını da kendi ekibi ile gerçekleştiren Hareket, Türkiye’nin ilk milli RES projesinde başarılı bir çalışmaya imza attı.

RES’lerin yarısını taşıdı ve monte etti

Rüzgar enerjisi başta olmak üzere enerji sektörüne yönelik yoğun çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Hareket Genel Müdürü Engin Kuzucu, şu ana kadar Türkiye’de gerçekleştirilen rüzgar enerji yatırımlarının yaklaşık yüzde 50’sinin Hareket tarafından taşınarak montajının yapıldığını kaydetti. Rüzgar enerji yatırımcılarına anahtar teslim hizmet sunduklarını ifade eden Kuzucu, mevcut durumda aynı anda yedi rüzgar enerji santrali şantiyesine taşıma, vinç ve montaj hizmeti verebilecek kapasiteye sahip olduklarını belirtti.

Bunları da beğenebilirsin