Karsan, Elektrikli Minibüs Konseptini İlk Kez Busworld’da Sergiledi

Karsan, şehiriçi otobüs kategorisinde 2015 ECW (European Coach Bus Week) Büyük Ödülü’ne aday Jest, Atak ve Star’dan oluşan yolcu taşıma ürün ailesini, yeni geliştirdiği elektrikli Jest minibüs konseptiyle birlikte Busworld Europe Kortrjik’da sergiledi.

Karsan, 16 – 21 Ekim 2015 tarihleri arasında Belçika’da gerçekleşen Busworld Europe Kortrijk’a bu yıl ikinci kez katıldı. “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda, binek araçtan otobüse, minivandan ağır kamyona kadar geniş bir yelpazede ürün geliştirip üretmeyi hedefleyen Karsan, bu yıl “İşinize ve Hizmetinize Sınıf Atlatın” (Upgrade Your Business and Services) sloganıyla Busworld Europe Kortrijk’ta yer aldı. Karsan yolcu taşıma ürün ailesinin üç üyesi Jest, Atak ve Star’ın yanısıra ilk kez elektrikli minibüs konsepti Jest’i ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Global bir oyuncu olma yolunda önemli adımlardan biri olarak gördükleri Busworld Europe Kortrijk’a ikinci kez katılıyor olmanın gururu ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Karsan Europe Genel Müdürü David Siviero, konuşmasında şunları söyledi; “Bugün burada Karsan markalı ürün ailesinin üç üyesi olan 6 metrelik Jest minibüsümüzü, 8 metrelik otobüslerimiz Atak ve Star’ı ve elektrikli Jest minibüs konseptimizi sergiliyoruz. Karsan ürün gamının tamamı Avrupa toplu taşıma ihtiyaçlarına ve standartlarına uygun olarak geliştirildi. Büyük şehirlerin ihtiyaçları kadar tarihi şehir merkezleri, dar sokaklar, küçük kasabalar, düşük yolcu yoğunluğu olan köyler ve kasabalar için de uygun çözümler sunan araçlarımız yolcularına konfor, sürücülerine ise yüksek kullanım kolaylığı ve ekonomi sunuyor. Global ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirdiğimiz araçlarımızı geçtiğimiz yıl Karsan’ın bünyesinde kurulan benim de başında bulunduğum Karsan Europe kanalıyla tüm Avrupa’da pazarlıyoruz. Araçlarımızın Busworld’de de aynı ilgiyi göreceğinden kuşkumuz yok”.

Karsan Jest: Türkiye toplu taşımacılık sektörünün en çok tercih edilen minibüs modeli
Mayıs 2013’te Türkiye pazarına sunulan ve dünyada ilk fabrika çıkışlı engelsiz erişim özelliğine sahip, alçak tabanlı ve yüksek tavanlı 6 metrelik minibüsü olan Jest Euro 6; tek gövde (monokok) mimarisi ve ileri teknoloji malzemeler kullanılarak üretilen gövdesi ile kendi sınıfında dayanıklılığı, emniyeti, konforu ve düşük sahip olma maliyeti ile öne çıkıyor.

Büyük şehirlerin toplu taşımacılık sistemlerinde ana arterlerin beslenmesi ihtiyacı ile tasarlanan, Karsan’ın yolcu taşıma ürün ailesinin en küçük üyesi olan Jest, lansmanından bu yana İstanbul’da 120 farklı hatta, 1.850’den fazla, Türkiye genelinde ise 45’in üzerinde ilde 3.000’e yakın satış ile toplu taşımacılığın en çok tercih edilen minibüs modellerinden biri.

Karsan Atak: Engelsiz erişim sunan alçak tabanlı modern şehiriçi otobüs
Atak, ön kapı ile arka kapı arasında hiçbir engel olmayan “alçak tabanı”, ECAS ve Kneeling sistemleriyle dikkat çekiyor. Katlanır engelsiz erişim rampası ile tekerlekli sandalye kullanan yolcular için hayatı kolaylaştıran Karsan Atak’ın panoramik görüş açısı sunan geniş camları ferahlık sağlarken, farklı koltuk dizilişleri ve geniş iç yapısı sayesinde yolcu kapasitesi 58 kişiye kadar çıkıyor. Manuel vites seçeneği ile de maksimum sürüş konforu sunan Atak, Euro 6 motoruyla mükemmel yakıt ekonomisi sağlıyor. Atak, yüksek manevra kabiliyetiyle şehiriçi taşımacılığı için ideal olup, izole sürücü kabini, bağımsız ön süspansiyon gibi özellikleriyle de konforlu ve güvenilir bir seyir imkanı sunuyor.

Karsan Star: Maksimum konfor ve ekonomi
Karsan’ın standında sergilediği, 8 metre uzunluğundaki Star ise, kısa mesafe şehirlerarası taşımacılık, turizm ve personel servisi konseptli diğer bir otobüs. Esnek koltuk yerleşimi ile 31 kişiye kadar yolcu kapasitesi sunan Star’ın geniş ve rahat bacak mesafesi bulunuyor. Star’ın raylı koltuk sistemi kısa mesafe seyahatlerde ve şehirlerarası yolculuklarda tüm ihtiyacı karşılıyor. Star’ın aynı zamanda tekerlekli sandalye alınabilen 27 kişilik Klas II koltuklu modeli de bulunuyor. Lift özelliği sayesinde tekerlekli sandalyeler kolaylıkla otobüsün içine giriş yapabiliyor. Star 4.25 m3 hacimli geniş ve kullanışlı bagaj taşıma alanı ile sınıfında lider olmasıyla dikkat çekiyor. Karsan’ın ileri teknolojiyle ürettiği Star, arkada yer alan motor yerleşimi ve ön bağımsız süspansiyon sistemi sayesinde yüksek yolcu konforu vaad ediyor.

Elektrikli Karsan Jest ilk kez Avrupa’da
Karsan, sıfır emisyonlu elektrikli Jest minibüs prototipini bu fuarla birlikte ilk kez Avrupa ziyaretçisi ile buluşturdu. Tekerlekli sandalye alabilen, fabrika çıkışlı elektrikli minibüs olma özelliği taşıyan Jest, dar şehir yollarında kullanıcılar için en iyi çözümü sunuyor. Bir yandan doğal çevremizi korurken, işletme maliyetlerini de düşürüyor. Panelindeki dokunmatik ekran, sürücü için ileri seviyede çok işlevli kontrol ortamı sağlıyor. Karsan’ın teknolojik trendleri izleyerek geliştirdiği elektrikli Jest prototipi, tasarımı ve boyutları itibariyle kullanım alanı anlamında, elektrikli olması itibariyle de şehiriçi ulaşımında başarılı bir minibüs uygulaması olarak çok önemli bir çözüm alternatifi sunuyor. Elektrikli Jest’in 2017’de seri imalata girmesi planlanıyor.

Bunları da beğenebilirsin