PPG, TEGV’in Öğrenim Birimi’ni Yeniledi

Gönüllü PPG çalışanları, TEGV’in Bursa-Hürriyet Öğrenim Birimi’ni baştan aşağı PPG boyaları ile yeniledi.

PPG Industries, Colorful Communities™ projesi kapsamında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Bursa Hürriyet’te bulunan Öğrenim Birimi’nin restorasyonunu gerçekleştirdi. “Colorful Communities” programı ile şirketin faaliyet gösterdiği ülkelerde gönüllü çalışanlar, ürünler ve finansal kaynaklar bir araya getirilerek topluma canlılık ve renk katan projeler hayata geçiriliyor. 2015 yılının başlangıcında hayata geçen global ölçekli program ile, PPG 10 yılda 10 milyon Dolar tutarında yatırım yapmayı hedefliyor.

Bursa Hürriyet’te bulunan ve yeterli eğitime ulaşma imkanı olmayan çocuklara hizmet veren TEGV Öğrenim Birimi’nin yenilenmesi amacıyla PPG, içinde Trilak™ marka boya ürünlerinin de bulunduğu toplam 16 bin Dolar tutarında bir bağış gerçekleştirdi. PPG’nin Bursa’da yer alan fabrikasından ve İstanbul’da bulunan merkez ofisinden yaklaşık 50 PPG gönüllüsü, Trilak ürünlerini kullanarak Öğrenim Birimi’ni baştan aşağı yeniledi.

TEGV, ilköğretim çağındaki çocukların, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 31 yerleşik ilde 10 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (Gezici Öğrenim Birimi) ile hizmet vermeyi sürdürüyor. Eğitim Gönüllüleri, her yıl yaklaşık on bin gönüllüsünün yardımıyla kuruluşundan bu yana 2 milyonu aşkın çocuğun aydınlık geleceğine katkı sağladı. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı.

“TEGV’in sağladığı hizmet ve eğitim birimlerinin, Türkiye’de yeterli okul dışı eğitime erişimi olmayan çocuklar için çok önemli olduğunu düşünüyoruz” diyen PPG Türkiye Genel Müdürü Güneş Evgin, aynı zamanda PPG’nin fabrikasının da bulunduğu Bursa’da yer alan Öğrenim Birimi’ni yenileyerek TEGV’in daha fazla sayıda çocuk ve ailenin hayatını renklendirmek için yaptığı çalışmalara yardım etmeyi amaçladıklarını belirtti.

PPG’nin Colorful Communities girişimi, şirketin faaliyet gösterdiği yerleşim birimlerindeki ortak yaşam ve kamusal hizmet alanlarını geliştirmeyi, korumayı ve güzelleştirmeyi hedefliyor. Program, toplum bireyleri ve PPG çalışanları ile birlikte herkesin ortak kullandığı alanların PPG ürünleri ile yenilenmesini kapsıyor. Colorful Communities projesi ile, Polonya’da bir oyun bahçesinin restorasyonu, Pittsburgh, Amerika’da bir okulun koridor ve ortak alanlarının yenilenmesi ve bir bilim merkezi oluşturulması ve İtalya’da bulunan bir çocuk hastanesinin onarımı ve restorasyonu gerçekleştirildi.

Colorful Communities projesi ile 2015 yılı içerisinde içlerinde Kuzey Amerika, Güney Amerika, Avrupa ve Asya’nın da bulunduğu 14‘den fazla lokasyonda aktivite yapılması planlıyor. Hali hazırda ABD, İtalya, Polonya, Hollanda, Güney Kore ve Çin olmak üzere 6 ülkedeki faaliyetler tamamlanmış durumda.

2014 yılında ise PPG ve PPG Industries Foundation 24 farklı ülkede bulunan yardım kuruluşlarına 5.7 milyon Dolar’dan fazla yatırım yaptı. Bu yatırımların ana odağı ise çocuk ve gençlerin eğitim ve iş kariyerlerini bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında geliştirmesine yardımcı olmaktı.

PPG Industries ve PPG Industries Foundation kurumlarının amacı şirketin faaliyet gösterdiği her yerde daha parlak, daha renkli bir toplumun oluşmasına katkı sağlamaktır. Eğitimsel fırsatlara yatırım yaparak bugünün kalifiye işgücünü ve boya, kaplama ve özel materyal üretiminde geleceğin yenilikçi liderlerini yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çalışanlarımızın, finansal başarımızın ve PPG ürünlerinin gücü ile, parçası olduğumuz toplumların daha iyi noktalara gelmesine yardımcı oluyoruz. Bunun yanı sıra, çalışanlarımızı da gönüllülük projeleri kapsamında kendileri için önemli olan konularda söz sahibi olmaya teşvik ediyoruz.

Bunları da beğenebilirsin